Les jugadores de la Primera Divisió femenina de futbol estatal amenacen amb una nova vaga que paralitzi aquesta competició, ja que no s’estan complint els punts bàsics del conveni col·lectiu de professionalització d’aquest esport que es va signar l’agost del 2020. Malgrat que ja s’hagi disputat més d’una temporada sencera sota les normatives d’aquest conveni, el futbol femení a l’Estat espanyol continua lluny d’arribar als mínims per poder ser considerat professional. És per això que Silvia Meseguer, jugadora de l’Atlètic de Madrid i vicepresidenta de l’Associació de Futbolistes Espanyoles (AFE), ha assegurat que “caldrà anar a la vaga” si la situació continua de la mateixa manera.

Meseguer ha denunciat que “només volem tenir les condicions que mereixem”, les quals, de fet, són les que es van establir en aquest conveni que no s’està aplicant. Cal recordar que l’acord de mínims al qual es va arribar ara fa més d’un any implicava el reconeixement de la baixa per maternitat, garantir la conciliació o un salari mínim de 16.000 euros entre altres conceptes bàsics, els quals es donen per fets en el futbol professional masculí.

De fet, en la darrera jornada ja hi va haver una primera mostra d’una acció per mostrar el descontent de les futbolistes amb una aturada simbòlica a l’inici dels partits de la Primera Iberdrola. S’espera que l’AFE anunciï noves protestes durant els pròxims dies i la vaga plana sobre el panorama del futbol femení estatal. Cal tenir en compte, per exemple, que el Rayo Vallecano no compta amb serveis mèdics propis i una jugadora del conjunt madrileny va haver de ser atesa en el darrer duel per l’equip mèdic del rival, l’Athletic Club de Bilbao. En el cas de l’únic conjunt català que hi ha a Primera, el Futbol Club Barcelona, la situació és força digna, però, per exemple, no es retransmeten per televisió alguns dels partits de la Lliga, cosa molt sorprenent en el que és actualment el millor equip del món.Més notícies
Karim Adeyemi, jugador del Salzburg | Europa Press

El Barça posa 40 milions damunt la taula per fitxar la perla d’Europa

Notícia: El Barça posa 40 milions damunt la taula per fitxar la perla d’Europa
Comparteix
El club estaria a punt de realitzar una gran oferta per Karim Adeyemi del Red Bull Salzburg
Notícia: El Barça posa 40 milions damunt la taula per fitxar la perla d’Europa - Mobile
Ramon Planes, en arxiu | FC Barcelona

El Barça anuncia la marxa de Ramon Planes

Notícia: El Barça anuncia la marxa de Ramon Planes
Comparteix
El club encara no ha notificat el nom del nou secretari tècnic blaugrana
Notícia: El Barça anuncia la marxa de Ramon Planes - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Pilotes de Futbol a novembre 17, 2021 | 11:32
    Pere Pilotes de Futbol novembre 17, 2021 | 11:32
    Per mi ja poden fer vaga indefinida......

Nou comentari

Comparteix