Món Esport
La selecció femenina de França també pateix una greu ‘rebel·lió’

Després de l’impactant capítol de les jugadores que s’han rebel·lat de la selecció espanyola femenina de futbol, durant les últimes hores ha passat el mateix al país veí. La francesa Wendie Renard, una de les millors futbolistes del planeta, ha deixat la selecció femenina de França, com a mínim de forma temporal, a pocs mesos perquè comenci el Mundial d’enguany, que es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda, i amb encara molta corda per endavant.

La jugadora de l’Olympique de Lió ha comunicat aquesta decisió en un text que ha compartit en les seves xarxes socials. En aquest, ha començat reivindicant que “he defensat la samarreta blava, blanca i vermella 142 vegades, amb passió, respecte, ganes i professionalisme. Estimo França per damunt de tot. No sóc perfecta, però no puc acceptar el sistema actual, que està ben lluny de les exigències requerides per l’alt nivell“.

“És un dia trist, però necessari per preservar la meva salut mental. Amb el cor trencat, us comunico la meva decisió de fer una passa enrera a la selecció francesa. No participaré en aquesta Copa del Món amb d’aquestes condicions. El meu cap pot acceptar el dolor, però el meu cor pateix… i no tinc més ganes de patir. Gràcies pel vostre suport i pel respecte per la meva decisió”, ha conclòs.

Ja s’han adherit dues jugadores a la decisió de Renard

En les últimes hores, les jugadores del país gal Marie-Antoinette Katoto i Kadidiatou Diani s’han adherit a la decisió de Renard. És, doncs, una clara forma d’assenyalar els mètodes de l’actual cos tècnic d’aquesta selecció, amb l’entrenadora Corinne Deacon al capdavant. El cas de Deacon és similar al de Vilda amb Espanya.

Wendie Renard, rebent el trofeu de la UEFA Women's Champions League de 2022 a mans d'Alexander Ceferin, després de vèncer el Barça en la final | Europa Press
Wendie Renard, rebent el trofeu de la UEFA Women’s Champions League de 2022 a mans d’Alexander Ceferin, després de vèncer el Barça en la final | Europa Press

L’entrenadora va adquirir les regnes de l’equip durant l’estiu de 2017. Un equip que representa el país en el qual conviuen l’Olympique de Lió i el Paris Saint-Germain, dos dels millors clubs del panorama continental, que han brindat una important generació de jugadores. Tot i això, en l’últim lustre, no ha pogut guanyar ni la Copa del Món ni l’Eurocopa, ni tan sols assolir les seves finals.

Caldrà veure què passa d’aquí a la nova cita mundialista però, de moment, moltes jugadores estan començant a rebel·lar-se amb els mètodes als seus equips nacionals, demanant una major exigència. La de Renard és una baixa molt sensible. En la darrera gala de la Pilota d’Or, va quedar en la vuitena posició



Més notícies
Mapi León, Aitana Bonmatí i Lucia García, jugadores de la selecció espanyola de futbol femení | Europa Press
Tensió entre les quinze jugadores ‘rebel·lades’ d’Espanya i les substitutes
Notícia: Tensió entre les quinze jugadores ‘rebel·lades’ d’Espanya i les substitutes
Comparteix
El diari Marca ha destapat pressions inacceptables de les primeres, amb por a acabar perdent-se el Mundial de l'any vinent
Aitana Bonmatí, amb la selecció espanyola | Europa Press
Les declaracions d’Aitana sobre la selecció espanyola que s’han fet virals
Notícia: Les declaracions d’Aitana sobre la selecció espanyola que s’han fet virals
Comparteix
"Anem a totes, però no us flipeu", ha dit en referència a l'Eurocopa
Mapi León, jugadora del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Mapi León tensa més la corda amb Espanya i pren una decisió radical
Notícia: Mapi León tensa més la corda amb Espanya i pren una decisió radical
Comparteix
La jugadora del Barça és una de les contràries als mètodes del seleccionador Jorge Vilda
Alexia Putellas, jugadora del Barça, durant la temporada 2021/2022 | Europa Press
Alexia Putellas, al podi dels premis de la FIFA, i favorita per guanyar
Notícia: Alexia Putellas, al podi dels premis de la FIFA, i favorita per guanyar
Comparteix
A més, Messi, Mbappé i Benzema competiran per guanyar en la categoria masculina

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El Empotorramiento a febrer 25, 2023 | 13:14
    El Empotorramiento febrer 25, 2023 | 13:14
    Nois, empodereu-vos i torneu a jugar un altre mundial enguany, aquest cop a Austàlia i Nova Zelanda. Sembla q les noies tenen problemes mentals i no hi volen anar a jugar. Empodarament del homes ja!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa