Món Esport
Alexia Putellas, al podi dels premis de la FIFA, i favorita per guanyar

La FIFA ha anunciat les tres jugadores que conformen el podi dels premis The Best a la millor futbolista de la temporada 2021/2022. I ha tornat a incloure la reina del futbol. Alexia Putellas, jugadora del Futbol Club Barcelona i guanyadora del guardó en la darrera edició, encapçala la llista, que també està conformada per Alex Morgan i Beth Mead.

Els mèrits d’Alexia Putellas a la temporada 2021/2022

Els mèrits de la catalana són ben coneguts. La temporada passada va guiar l’equip blaugrana a la consecució del triplet nacional, amb l’obtenció de la Lliga, la Copa de la Reina i la Supercopa, i a un meritori subcampionat a la UEFA Women’s Champions League. Alexia va ser vital en cada competició.

Va ser la líder espiritual, la líder del joc i fins i tot la líder en termes de xifres. Al campionat de Lliga va ser la tercera màxima golejadora i la màxima assistent. En 25 partits va fer 18 gols i 15 assistències. Pel que fa al torneig continental, va acabar amb 11 gols en 10 partits, sent la màxima anotadora. Va deixar grans exhibicions, com les que va realitzar al Camp Nou, en els dies dels rècords d’assistència, amb una càtedra contra el Reial Madrid, una altra contra el Wolfsburg, un gol a les blanques i dos a les alemanyes.

Alèxia Putellas posa amb el premi The Best i la Pilota d'Or | FC Barcelona
Alèxia Putellas posa amb el premi The Best i la Pilota d’Or de la temporada 2020/2021 | FC Barcelona

Els mèrits de Beth Mead i Alex Morgan, les altres finalistes

Alexia, doncs, parteix com a favorita, tenint en compte que, a més, ha guanyat una Pilota d’Or que, com els premis The Best, va computar els mèrits fets la temporada passada. Una competidora serà Beth Mead, que precisament va quedar segona en els premis de France Football. L’anglesa va tenir una bona temporada, ja que amb els seus onze gols anotats i les vuit assistències fetes a la FA Women’s Super League va ajudar l’Arsenal a obtenir el subcampionat i a lluitar pel campionat amb el Chelsea fins a la darrera jornada, i que a Europa les gunners fessin un bon paper, assolint els quarts de final i caient contra el Wolfsburg.

Però el més important ha estat el seu paper a l’Eurocopa, on va liderar la selecció d’Anglaterra a aixecar el títol a casa seva. En total, comptant club i selecció, la de Whitby va computar 19 gols i 21 assistències. D’aquestes xifres, va marcar sis gols i va fer cinc assistències a l’europeu, i això la va situar com a màxima anotadora i màxima assistent d’un torneig que Alexia es va perdre per la seva desafortunada lesió.

Finalment, l’altra competidora serà Alex Morgan. L’estatunidenca ha alternat dos equips durant la temporada 2021/2022, tots dos del seu país: l’Orlando Pride i el San Diego Wave. En l’apartat de les xifres, ha aportat a tots dos equips, en 32 partits, 21 gols i sis assistències. Ha acabat el campionat de 2022 com a màxima golejadora del torneig, la National Women’s Soccer League. Un mèrit important, tenint en compte la potència dels Estats Units en el futbol femení. Tot i això, i tot i haver tingut una gran carrera, no és la favorita. A la Pilota d’Or va ser la tretzena classificada.

Messi, Mbappé i Benzema, finalistes als The Best masculins

D’altra banda, en el panorama masculí, la FIFA ha anunciat que els tres jugadors que conformen el podi són Leo Messi, Kylian Mbappé i Karim Benzema. Si bé el madridista va guanyar la Pilota d’Or després d’aixecar els títols de la LaLiga i la UEFA Champions League, cal tenir en compte que en aquesta secció no només computa la temporada 2021/2022. També compten els resultats aconseguits fins a finals de l’any 2022 i, per tant, el que es va fer en la Copa del Món de Qatar. Per aquest motiu, el gran favorit per guanyar el guardó és Messi, qui també ha guanyat la Ligue 1, juntament a un Mbappé que ha estat el màxim anotador del Mundial.



Més notícies
Robert Lewandowski, guanyador del Premi The Best en l'edició de 2020 i 2021 | FIFA
Sis jugadors del Barça, nominats als premis The Best de la FIFA
Notícia: Sis jugadors del Barça, nominats als premis The Best de la FIFA
Comparteix
Lewandowski, Putellas, Aitana, Walsh, Paños i Paralluelo aspiren a guanyar quatre premis The Best
Alexia Putellas, guanyadora de la Pilota d'Or 2022 | FC Barcelona
La reina Alexia XI prolonga la seva monarquia: segona Pilota d’Or
Notícia: La reina Alexia XI prolonga la seva monarquia: segona Pilota d’Or
Comparteix
A més, Benzema rep el guardó de la categoria masculina després d'una temporada estratosfèrica
Alexia Putellas, jugadora del Barça, al Camp Nou | Europa Press
El vídeo d’Alexia que tothom volia veure
Notícia: El vídeo d’Alexia que tothom volia veure
Comparteix
El Barça ha compartit una imatge seva en un entrenament que dona molta esperança de cara a la seva recuperació
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
Messi empitjora encara més la crisi del PSG
Notícia: Messi empitjora encara més la crisi del PSG
Comparteix
L'argentí pateix una lesió als isquiotibials i es dubta pel partit de Champions contra el Bayern de Munic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa