Món Esport
Anticorrupció demana imputar l’expresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres

La Fiscalia Anticorrupció ha donat suport a la petició de LaLiga en el marc del que es coneix com a cas Soule i demana la imputació de qui va ser president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) fins a 2018, Victoriano Sánchez Arminio. L’entitat dirigida per Javier Tebas va demanar a l’Audiència Nacional que se l’investigués per un presumpte desviament de 8 milions d’euros que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) havia destinat als àrbitres. Segons informa Europa Press, Anticorrupció dona suport a diverses diligències sol·licitades per LaLiga, encara que es mostra contrària al fet que s’investigui per aquests fets la mateixa RFEF.

Donada la circumstància que aquest mateix dimarts es va conèixer que LaLiga havia sol·licitat al jutge que instrueix el cas Soule, causa en la qual s’investiga les presumptes irregularitats en la gestió d’Àngel María Villar com a president de la RFEF, que s’investiguessin una sèrie de pagaments que va fer aquest organisme a Javier Enríquez, fill de l’exvicepresident dels àrbitres, José María Enríquez Negreira, durant l’etapa de Villar. Novament, per tant, els Enríquez tornen a aparèixer en escena com ja ha ocorregut en el cas dels àrbitres i el Futbol Club Barcelona.

Es tracta d’uns 4.400 euros que la RFEF hauria pagat en diverses tandes entre el 2011 i el 2016 a Javier Enríquez. Les fonts consultades apunten que en el seu dia La Lliga ja va demanar en el marc del cas Soule que la RFEF aclarís una sèrie de pagaments que estarien injustificats, però que una vegada conegut el ja anomenat cas Negreira ha insistit a aclarir aquest extrem.

El responsable del Jutjat Central d’Instrucció Número 1, Alejandro Abascal, va acordar el passat agost prorrogar les seves perquisicions sobre Soule a l’espera de rebre diversos informes pendents. En els últims remesos per la Intervenció General de l’Estat (IGAE), als quals va tenir accés Europa Press, s’advertia a l’instructor de l’existència d’irregularitats de diferent índole en les obres i la construcció de diversos camps de futbol a Espanya. Va ser la setmana passada quan es va conèixer que la Fiscalia de Barcelona investigava el pagament d’1,7 milions que, presumptament, el Barça hauria fet a Enríquez Negreira.



Més notícies
Javier Tebas, president de LaLiga, i Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, en un muntatge de dues imatges dels dos protagonistes | Europa Press
Tebas demana la dimissió de Laporta pel cas dels àrbitres
Notícia: Tebas demana la dimissió de Laporta pel cas dels àrbitres
Comparteix
El president de LaLiga exigeix que el seu homòleg al Barça doni una explicació més convincent del cas
Joan Laporta i Florentino Pérez, a la llotja del Camp Nou | Europa Press
El Madrid, l’únic club que no s’ha pronunciat sobre el cas Negreira
Notícia: El Madrid, l’únic club que no s’ha pronunciat sobre el cas Negreira
Comparteix
La resta de clubs espanyols ja han dit la seva
Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Laporta torna a parlar del cas Negreira i respon Tebas amb molta duresa
Notícia: Laporta torna a parlar del cas Negreira i respon Tebas amb molta duresa
Comparteix
"S'ha tret la careta, és un antibarcelonista", ha dit el president del Barça del seu homòleg a LaLiga
Ernesto Valverde, exentrenador del FC Barcelona | Europa Press
Exentrenadors del Barça desacrediten la versió del club del cas Negreira
Notícia: Exentrenadors del Barça desacrediten la versió del club del cas Negreira
Comparteix
Ernesto Valverde i Jorge Pautasso han parlat públicament sobre el cas Negreira

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa