Món Esport
El CTA anuncia l’adeu de dos dels àrbitres més mítics de Primera Divisió

El Comitè Tècnic Arbitral (CTA) de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha emès un comunicat per anunciar que el seu president, Luis Medina Cantalejo, ha decidit prescindir de dos col·legiats de cara a la temporada vinent. Són dos dels àrbitres més mítics de la Primera Divisió: Antonio Mateu Lahoz i Carlos del Cerro Grande. Eren dos dels més veterans i, de fet, ja tenien una edat en la qual no és recomanable dirigir partits, ja que tots dos superen els quaranta-cinc anys. Per tant, el seu adeu no és una sorpresa absoluta, però, en el cas de Mateu Lahoz, es creia que encara podria continuar una temporada més. Normalment, les retirades dels àrbitres són consensuades amb el CTA, així que, sempre que no transcendeixi el contrari, no han estat acomiadats contra la seva voluntat. Podrien convertir-se, però, en col·legiats de VAR.

Mateu Lahoz

Va debutar com a àrbitre de la Primera Divisió la temporada 2007-2008 i de seguida es va convertir en un dels millors col·legiats. Mateu Lahoz es va fer un nom ràpidament i això el va portar a convertir-se també en professional europeu i de seleccions. Ha estat àrbitre de Champions League, d’Europa League, de Mundial i d’Eurocopa. Ara bé, en les darreres temporades s’ha convertit en un col·legiat molt polèmic, ja que els aficionats al futbol consideren que li agraden massa les càmeres i això l’ha portat a prendre decisions i actuar amb els jugadors de determinades maneres que sembla que busquin que ell es converteixi en el protagonista del partit, quan el que hauria d’intentar és passar desapercebut. Tant en aquest Mundial com en aquesta Lliga ha acabat sent castigat a la nevera després d’actuacions molt protestades.

Mateu Lahoz mostra una targeta groga i una targeta vermella | Europa Press
Mateu Lahoz mostra una targeta groga i una targeta vermella | Europa Press

Del Cerro Grande

Sense fer tant soroll com Mateu Lahoz, Carlos del Cerro Grande també ha estat un dels àrbitres més destacats del futbol estatal des que va debutar a Primera Divisió la temporada 2011-2012. També ha estat internacional i ha dirigit partits d’Europa League, Champions i Eurocopa, si bé és cert que no ha arribat mai a participar d’un Mundial. Malgrat que en algunes ocasions els seguidors del Futbol Club Barcelona s’han queixat de les seves actuacions en considerar que perjudicava els interessos de l’equip blaugrana, el cert és que ha estat un professional que ha aconseguit el repte principal de tots els àrbitres: que el seu nom sigui conegut sense que es recordi en especial cap partit on ell va ser més protagonista que els futbolistes.



Més notícies
Mateu Lahoz, durant un partit | Europa Press
Aixequen el càstig a Mateu Lahoz
Notícia: Aixequen el càstig a Mateu Lahoz
Comparteix
Després de gairebé un mes sense arbitrar, el col·legiat valencià tornarà a dirigir un partit de la Lliga
Del Cerro Grande, àrbitre del polèmic partit, amb Brian Ocampo, del Cadis | Europa Press
El Cadis demana que se suspengui la Lliga pels escàndols arbitrals
Notícia: El Cadis demana que se suspengui la Lliga pels escàndols arbitrals
Comparteix
L'entitat gaditana ha emès un comunicat on es queixa d'una "negligent actuació del col·lectiu arbitral"
Mateu Lahoz, àrbitre espanyol | Europa Press
El cap dels àrbitres afirma que Mateu Lahoz travessa un “moment complicat”
Notícia: El cap dels àrbitres afirma que Mateu Lahoz travessa un “moment complicat”
Comparteix
Esperava que el valencià pogués arbitrar la final del passat Mundial, però la FIFA el va acabar 'castigant'
Mateu Lahoz, durant el derbi | Europa Press
El Comitè d’Àrbitres castiga finalment Mateu Lahoz
Notícia: El Comitè d’Àrbitres castiga finalment Mateu Lahoz
Comparteix
El col·legiat valencià no dirigirà cap dels partits de la pròxima jornada de Lliga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa