Món Esport
El sorteig del Mundial no té pietat d’Espanya

Males notícies per a Espanya. En el sorteig de la fase final del Mundial del Qatar d’enguany, la selecció espanyola ha quedat enquadrada en un grup molt exigent. L’equip de Luis Enrique haurà de suar de valent la tardor vinent per superar aquesta fase i classificar-se als vuitens de final. Els seus rivals seran Alemanya, el Japó i la selecció guanyadora de la repesca pendent de disputar-se entre Costa Rica i Nova Zelanda, amb els centre-americans com a favorits. Aquest grup E és, doncs, un dels més malèvols del sorteig.

Per ordre, han quedat de la següent manera. El grup A enfrontarà l’amfitrió, el Qatar, amb l’Equador, el Senegal i els Països Baixos. No és el grup més poderós pel que fa a nivell, però sí que estarà molt igualat. Sobre el paper, la de Memphis Depay i Frenkie de Jong ha tingut sort i serà la favorita per liderar-lo, però no és pas la selecció neerlandesa més forta de la història. L’Equador i el Senegal tenen molt potencial, mentre que el Qatar, debutant en un Mundial, va guanyar la darrera Copa d’Àsia i ha crescut molt els darrers anys.

El grup B ha arreplegat Anglaterra, Iran, els Estats Units i el guanyador de la repesca europea i, per tant, Ucraïna, Gal·les o Escòcia. A priori, i passi el que passi en la repesca esmentada, els favorits per passar a la següent ronda són els anglesos, vigents subcampions d’Europa, i la selecció estatunidenca de Sergiño Dest, campiona de Nord-amèrica.

La sort somriu a l’Argentina de Leo Messi

En el grup C, la sort ha somrigut a Leo Messi. I és que l’Argentina buscarà assolir els vuitens de final contra Mèxic, Polònia i l’Aràbia Saudita. Sobre el paper és un dels grups més assequibles. L’albiceleste no hauria de tenir problemes per passar com a primera, mentre que previsiblement Mèxic i Polònia lluitaran per la segona plaça.

Més del mateix li ha passat al campió de la darrera edició Kylian Mbappé. França també té un grup, el D, força simple, en tant que se la jugarà amb Dinamarca, Tunísia i la guanyadora de la repesca entre el Perú, Austràlia i els Emirats Àrabs Units. Els bleus molt probablement acabaran primers, mentre que els danesos són favorits per finalitzar com a segons.

L’Espanya de Luis Enrique haurà de suar per a poder quedar primera

El següent, l’E, és el d’Espanya. Si bé els ibèrics haurien de passar de fase, ho tindran complicat. Per una banda, el matx contra Alemanya serà molt difícil. Si bé l’últim precedent entre uns i altres marca un 6-0 favorable als de Luis Enrique, la selecció quatre cops campiona del món, amb Marc-André ter Stegen com a segon porter, s’ha regenerat els últims mesos i ara està entrenada per Hansi Flick, exentrenador del Bayern i artífex del famós 2-8.

El Japó, per la seva banda, te una bona plantilla, amb bons jugadors com el madridista Take Kubo o el del davanter del Liverpool Takuma Minamino. En canvi, ni Costa Rica ni Nova Zelanda haurien de suposar greus problemes. Però un Mundial és un Mundial, i hi pot passar de tot. La selecció de l’exmadridista Keylor Navas ja va sorprendre el 2014, liderant un grup molt fort i a contrapronòstic.

El grup F és un molt competitiu, i sense un favorit gaire consolidat. És el de Bèlgica, Croàcia, el Marroc i el Canadà. La selecció entrenada pel català Roberto Martínez hauria de guanyar el grup, si bé la Croàcia de Luka Modrić ja va donar moltes sorpreses en la darrera edició de la Copa del Món. Per la seva banda, els africans i els nord-americans tenen nòmines amb molt bons jugadors, capaços de classificar els seus equips per a les següents fases. D’aquí sortirà el rival d’Espanya als vuitens, sempre i quan la roja no desentoni i faci els deures. Per tant, sigui qui sigui, serà un rival difícil de batre.

Grup de classe mitjana per a la Brasil de Dani Alves

El grup G ha ajuntat el Brasil de Neymar Jr i Dani Alves amb Sèrbia, Suïssa i el Camerun. És un grup calcat al del 2018 (substituint el Camerun per Costa Rica), que la canarinha va guanyar per damunt dels suïssos. Ara, previsiblement, podria passar el mateix, tenint en compte el poder brasiler i el bon paper dels helvètics els últims anys en les grans competicions.

Grup molt complicat per a l’Uruguai de Ronald Araújo

I finalment, el grup F també serà molt combatiu. Hi haurà la Portugal de Cristiano Ronaldo, l’Uruguai de Luis Suárez i Ronald Araújo, Ghana i Corea del Sud. Un grup on es poden donar moltes sorpreses. Si bé les dues primeres seleccions esmentades són les favorites, les dues segones estan acostumades a guanyar títols continentals i a trepitjar fases eliminatòries dels darrers Mundials.



Més notícies
Luis Enrique, exseleccionador espanyol | Europa Press
Luis Enrique analitza el rendiment de Ferran Torres i Èric García
Notícia: Luis Enrique analitza el rendiment de Ferran Torres i Èric García
Comparteix
L'asturià, a més, lloa el paper de Sergio Busquets a la selecció
Leo Messi, durant l'incident amb l'aficionat equatorià | @jossuegarzon
VÍDEO | Un aficionat agredeix Messi per fer-se una foto amb ell
Notícia: VÍDEO | Un aficionat agredeix Messi per fer-se una foto amb ell
Comparteix
Ha estat després del darrer partit de classificació per al Mundial de la selecció argentina, que ha jugat a l'Equador

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Font a abril 01, 2022 | 19:23
    Font abril 01, 2022 | 19:23
    Molt bon article, tot i que amb aquest títol sembla que només anés a parlar d'Espanya, fa un bon resum de tot el mundial.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 02, 2022 | 12:13
      Pere Llimonera i Citronell abril 02, 2022 | 12:13
      Bueno, Font, obviamente porque la Selección Nacional de España es lo que mas interesa a los españoles; y por tanto a la mayoría de Catalanes, claro. De ahí el Título del articulo, creo... En todo caso, el resumen y la información general son buenas, pero N0 creo que sea tan duro para "la Roja"... En todos los grupos hay una selección "Ogro" o fuerte, al menos, así que para los otros equipos en otros grupos, también sera igual... En cuanto a la selecciona Nacional, tendrá parecidos temores a los que tiene Alemania, porque si bien la Selección Nacional Alemana sera el contrincante mas duro a batir por la Selección Española, también sucede lo inverso : que la Selección Nacional Española será el mas duro contrincante para la Selección Nacional Alemana... O sea, están a la par, y España pude perfectamente, por calidad de equipo, vencer a Alemania (o al revés, también); por tanto no hay que ver las cosas de modo negativo, sino ir preparados mentalmente (por calidad técnica y física, España ya esta entere los mejores hace décadas; Siempre hay una gran disposición de jugadores con mucho talento, y en bastantes casos, catalanes) y augurar una competición reñida, interesante y de primera clase... !A ver si cae la segunda!
  2. Icona del comentari de: Maria a abril 02, 2022 | 08:58
    Maria abril 02, 2022 | 08:58
    PERFECTE, d'aixòes tracta. Ser campió del món no és un regl. S'ha de guanyar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa