Món Esport
Definida la final de Copa, amb un partidàs a l’horitzó

Acaba de quedar definida la final de Copa de futbol masculí. En la Diada de Sant Jordi dos equips disputaran a l’estadi de La Cartuja de Sevilla un partit que es preveu molt emocionant i igualat. Avui el Reial Betis ha eliminat el Rayo Vallecano i ha accedit el darrer passi al partit decisiu, amb un final de bogeria. I ahir, el València va neutralitzar un Athletic Club que venia d’eliminar el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. L’equip de Manuel Pellegrini serà el favorit per guanyar el trofeu del K.O. 17 anys després d’haver-ho fet per darrer cop, contra un equip de José Bordalás molt rocós i expert en la matèria.

El Betis elimina al Rayo amb un gol heroic

El Betis tenia a la mà l’accés a la final. En l’anada, a Vallecas, va imposar-se per 1-2 amb un golàs de William Carvalho i un altre de Borja Iglesias. Van remuntar l’inicial d’Álvaro García. En la tornada, al Benito Villamarín, després d’un llarg 0-0 al marcador, el jugador del Rayo Bebé ha anotat un dels gols de l’any, amb un llançament de falta impol·lut. Quan tot apuntava a la pròrroga -el valor afegit dels gols fora de casa també s’han suprimit a la Copa-, el Betis ha fregat la seva làmpada i ha aparegut el gran Borja Iglesias. El gallec, sobre la botzina, ha marcat el gol que val la final de Copa.

El València va neutralitzar l’Athletic amb ofici

A Mestalla, el València va eliminar l’Athletic contra tot pronòstic. L’Athletic s’ha acostumat a jugar finals els darrers anys. N’ha jugat quatre entre la temporada passada i l’actual, sumant la Copa i la Supercopa. En l’anada, a San Mamés, Raúl García va avançar els bascos. En la segona meitat, però, Hugo Duro va igualar. I va reclamar un penal que semblava molt clar, però que l’àrbitre no va xiular. Això va enfurismar els valencians que, en la tornada, després d’avançar-se a través de Gonçalo Guedes, han sabut gestionar les emocions i l’eliminatòria i han triomfat.

El València tindrà l’oportunitat de tornar a guanyar la Copa tres anys després. Ho va fer per últim cop l’any 2019, en una final contra un Barça deprimit, que venia de naufragar a Anfield. Els blanc-i-negres van imposar-se per 2-1, amb una primera meitat de somni, i una segona part on un gol de Messi els va espantar però no els va generar conseqüències negatives. El Betis, per la seva banda, també va guanyar l’última final que va disputar. Va ser l’any 2005, contra Osasuna. Van guanyar 2-1, amb un gol a la pròrroga. Allà hi era un jove Joaquín. Ara, un veterà Joaquín podria acomiadar-se del club del seu cor i del futbol amb un títol molt meritori, en una temporada històrica dels andalussos.



Més notícies
Carlo Ancelotti, tècnic del Reial Madrid | Europa Press
Problemes per al Madrid dies abans de rebre el PSG
Notícia: Problemes per al Madrid dies abans de rebre el PSG
Comparteix
El mig del camp d'Ancelotti pot quedar molt minvat de cara a la transcendental tornada de Champions
Nikola Mirotić condueix la pilota | FC Barcelona
El Barça augmenta el marge sobre el Madrid a l’Eurolliga (88-83)
Notícia: El Barça augmenta el marge sobre el Madrid a l’Eurolliga (88-83)
Comparteix
Un Exum pletòric lidera una victòria pràctica en l'Eurolliga, contra el Mònaco

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa