Món Esport
El Barça augmenta el marge sobre el Madrid a l’Eurolliga (88-83)

Un Barça de bàsquet molt pràctic s’ha imposat a l’AS Mònaco en el primer partit a l’Eurolliga des que va esclatar el conflicte entre Rússia i Ucraïna arran la invasió russa al seu país veí. De fet, el partit ha començat molt emotiu, en tant que els jugadors i els àrbitres han sortit a la pista amb una pancarta que deia Stop the war (“Prou guerra”). S’emocionava l’àrbitre principal de la contesa, Boris Rhyzik, nascut a Ucraïna.

Un cop ha començat el partit, els deu protagonistes han deixat, durant una hora i mitja, el dramatisme de la vida real a uns quants milers de quilòmetres. Han protagonitzat una primera meitat sorprenent molt igualada al Palau Blaugrana. Tan igualada com el partit que els mateixos equips van disputar a terres monegasques. Llavors els homes de Sarunas Jasikevicius van necessitar una pròrroga per acabar imposant-s’hi. Avui, Calathes, que s’ha convertit en el màxim assistent de la història de la competició, amb 1.607 i igualant Spanoulis, ha neutralitzat l’enorme empenta visitant inicial, i han aconseguit endur el duel al descans amb sis punts de diferència.

Patiment inesperat en les acaballes

En la represa, els visitants s’ho han cregut i han anat a per el partit. Això, unit a la relaxació i el poc encert blaugranes, ha provocat un empat a 78. Però això ha despertat els homes de Jasikevicius. Mitjançant especialment Exum, vestit d’heroi aquesta nit havent anotat 20 punts i tenint 31 punts de valoració, el Barça s’ha quedat amb la victòria. No sense més suspens de l’esperat. El Mònaco ha lluitat fins al final, gràcies a l’empenta de Dwayne Bacon i el talent de Mike James. Però el mateix Exum, amb dos tirs lliures, l’ha tancat. Davies també hi ha contribuit amb un molt bon bàsquet.

D’aquesta manera, el Barça és més líder de la classificació de l’Eurolliga prèvia als play-off i, per tant, augmenta la distància amb el segon classificat, el Reial Madrid. Dotzena victòria consecutiva, aquesta més suada de l’esperat, d’uns blaugranes que no només semblen imparables, sinó que ho comencen a ser. Aquest Barça guanya en les seves millors nits i en vespres feixucs com el d’avui, contra un Mònaco rocós però insuficient.



Més notícies
Tornike Shengelia, jugador del CSKA Moscou | Europa Press
Un ex de l’NBA conegut pel Barça marxa del seu equip rus i defensa Ucraïna
Notícia: Un ex de l’NBA conegut pel Barça marxa del seu equip rus i defensa Ucraïna
Comparteix
Tornike Shengelia ha anunciat la seva decisió de deixar el CSKA Moscou
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça | Europa Press
El Barça de bàsquet, afectat de ple per la guerra entre Rússia i Ucraïna
Notícia: El Barça de bàsquet, afectat de ple per la guerra entre Rússia i Ucraïna
Comparteix
L'equip ha ajornat el seu viatge a Rússia per jugar contra el Zenit i el CSKA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa