Món Esport
Un ex de l’NBA conegut pel Barça marxa del seu equip rus i defensa Ucraïna

El jugador de bàsquet del CSKA Moscou Tornike Shengelia ha decidit marxar d’aquest equip després de l’inici de la invasió a Ucraïna per part de Rússia. Aquest esportista és de nacionalitat georgiana i anirà a viure a Espanya segons apunta Commersant, un mitjà del seu país natal. Shengelia ja ha viscut a l’estat espanyol perquè va formar part del Baskonia durant sis anys. El pivot va marxar cap al seu actual equip l’any 2020.

El basquetbolista ha declarat al mateix mitjà georgià que “prenc aquesta decisió com a senyal de protesta contra els atacs de Rússia a Ucraïna. No considero possible continuar jugant a l’equip de l’exèrcit rus”. Tornike Shengelia també ha mostrat el seu suport als ucraïnesos a través de les xarxes socials. El pivot ha decidit utilitzar com a fotografia de perfil a Facebook la bandera ucraïnesa. A més, ha compartit una publicació amb el següent missatge: “Pregant per Ucraïna. Sigues fort”.

Ja va tenir problemes per jugar en aquest equip

El CSKA Moscou és un equip que s’ha vinculat històricament a l’exèrcit rus. Tornike Shengelia ja va estar apuntat pel focus de la polèmica per fitxar per aquest club fa dos anys. Les relacions entre Geòrgia i Rússia no són gens bones des de l’any 2008, quan tots dos països es van enfrontar en un conflicte armat per les repúbliques d’Ossètia del Sud i Abkhàzia. La presidenta georgiana, Salomé Zurabishvili, no va encaixar gens bé el fet que el capità de la selecció del seu país acceptés jugar a un equip que sempre s’ha relacionat amb l’exèrcit rus i va declarar que “lamento aquest fet. Des del meu punt de vista com a presidenta de Geòrgia és inacceptable la decisió de Shengelia de fitxar pel CSKA“.

Tornike Shengelia va arribar al seu actual club el mateix any que va guanyar la Lliga ACB amb el Baskonia en una final disputada contra el Barça. A més, el pivot ha defensat la samarreta de dos equips de l’NBA com els Chicago Bulls i els Brooklyn Nets. El georgià és un jugador amb molt de cartell a Europa, ja que va ser escollit com el millor de l’Eurolliga en la seva posició la temporada 2017-18.



Més notícies
Robert Lewandowski, jugador del Bayern de Munic | Europa Press
Lewandowski lidera un nou boicot a Rússia
Notícia: Lewandowski lidera un nou boicot a Rússia
Comparteix
La selecció polonesa es nega a jugar contra Rússia a la repesca del Mundial
Abramóvitx, amb la Champions del Chelsea | Europa Press
El món de l’esport inicia un boicot sense precedents contra Rússia
Notícia: El món de l’esport inicia un boicot sense precedents contra Rússia
Comparteix
Missatges de condemna, acords publicitaris trencats i vetos mai vistos abans amb tanta rapidesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa