Món Esport
Esclata una guerra entre Barça, Madrid i Athletic i LaLiga
  • CA

El Futbol Club Barcelona, el Reial Madrid i l’Athletic Club de Bilbao han enviat una carta als altres equips que participen de la Lliga per mostrar la seva oposició al pacte amb l’entitat de capital de risc britànica CVC Capital Partners que el president de LaLiga, Javier Tebas, té previst tancar pròximament. Les acusacions del Barça, el Madrid i l’Athletic són serioses, ja que consideren que “l’acord amb CVC no està exempt d’irregularitats greus, tant en el fons com en la forma”. A més a més, els tres clubs posen sobre la taula una alternativa que sigui “una solució financera alternativa per a tots a llarg termini, sostenible, racional i legal”, sota el nom de “Projecte Sostenible”.

El text el signen els tres presidents: Joan Laporta, del Barça; Florentino Pérez, del Madrid; i Aitor Elizegi, de l’Athletic. La carta no només ha estat enviada als clubs i a Tebas, sinó que també han rebut les seves respectives còpies Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol; Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports; i José Manuel Franco, president del Consell Superior de l’Esport.

De totes maneres, l’entitat presidida per Javier Tebas, LaLiga, ja ha respost la carta dels tres clubs històrics del futbol estatal, i el seu to ha estat el mateix de sempre: defensa absoluta de l’acord amb CVC, cap capacitat d’autocrítica o d’entesa i actitud bel·ligerant davant d’aquells que no volen ballar al ritme de Tebas. “L’alternativa s’ha presentat de forma molt tendenciosa i imprecisa financerament”, escriu LaLiga. A més a més, afegeix que “la carta no és una proposta vinculant de finançament”.

Cal recordar que aquest acord amb CVC és el que hauria permès al Futbol Club Barcelona poder renovar i inscriure a la Lliga l’astre argentí Leo Messi. Tanmateix, Laporta i la seva junta directiva no van considerar oportú acceptar l’oferta de LaLiga, perquè “hipotecava els drets televisius del Barça durant els pròxims cinquanta anys”, com el president ha repetit en moltíssimes ocasions.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi: “Així som els catalans, a part de guanyar, ho volem fer bé”
Notícia: Xavi: “Així som els catalans, a part de guanyar, ho volem fer bé”
Comparteix
El tècnic egarenc ha descartat la presència d'Ansu Fati als pròxims partits
Joan Laporta, en roda de premsa | Europa Press
Laporta: “Un Barça sense Messi també és atractiu”
Notícia: Laporta: “Un Barça sense Messi també és atractiu”
Comparteix
El president del club blaugrana ha concedit una entrevista a TV3

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa