Món Esport
La terrorífica estadística de l’Atlètic contra el City de Guardiola

El Manchester City va aconseguir ahir un bon resultat en l’anada dels quarts de final de la UEFA Champions League que va disputar a casa seva. L’equip de Pep Guardiola es va imposar per 1-0 a l’Atlètic de Madrid. Va passar el previsible en termes de marcador, en tant que els anglesos són un dels favorits fins i tot per guanyar la competició. També en termes de joc, ja que els citizens van dominar els madrilenys de cap a peus en un partit amb dos estils molt contraposats. Tot i això, hi ha una estadística que fa por… i és que l’Atlètic de Madrid no va fer cap llançament! Ni a la porteria d’Ederson, ni tan sols a fora.

És veritat que el migcampista vermell-i-blanc Marcos Llorente, en un dels pocs contraatacs del seu equip, va fer intervenir Ederson. Però el xut va ser tan tou i inofensiu, que la UEFA no l’ha computat dins de les estadístiques. I ha recollit, a la seva pàgina web, les següents, amb la terrorífica xifra esmentada:

Captura de pantalla de la pàgina web de la UEFA

És sabut que el Cholo Simeone és un dels entrenadors més defensius del planeta. El seu Atlètic de Madrid s’ha caracteritzat per tancar-se enrere sobretot contra equips amb bones plantilles. Ho va fer ahir, acabant amb només el 29% de la possessió, però també en moltes ocasions contra el Barça, contra el Liverpool o contra el Bayern precisament de Pep Guardiola. Cal tenir en compte que, així com a l’afició barcelonista li preocupa, més enllà del què, el com, amb l’afició matalassera no passa això.

Al contrari. Els atlètics tenen una frase molt famosa de l’exentrenador Luis Aragonés com a lema. “Guanyar, guanyar i tornar a guanyar”, va pronunciar el campió d’Europa amb la selecció espanyola l’any 2008, que també va dirigir l’entitat vermell-i-blanca. Mentre el club guanyi, és igual la manera. I això va quedar demostrat ahir. L’Atlètic no va guanyar, ni empatar, però se sent viu per a la tornada al Wanda Metropolitano. L’1-0 és un resultat remuntable.

L’anàlisi de Pep Guardiola després de la victòria, per la mínima, contra l’Atlètic de Madrid

Ho intentaran la setmana que ve, a Madrid, contra un Guardiola que, després del matx d’ahir, en va reconèixer la dificultat: “Són molt bons fent això. Molts anys junts. A l’Atlètic no esperava guanyar 3-0 o 4-0. Sé contra qui ens enfrontem. Tenen la paciència d’estar tant de temps defensant i la capacitat de concedir tan poc”.

El de Santpedor, a més, va analitzar que “intuíem que sortirien 5-3-2. Després han ajustat, Antoine Griezmann d’extrem dret, João Félix com a extrem esquerre… S’han posat amb un 5-5-0… A la prehistòria, avui i en cent mil anys, atacar contra un 5-5-0 és molt difícil. És que no hi ha espai”.



Més notícies
Pep Guardiola i Xavi Hernández, durant la seva etapa com a entrenador i jugador del Barça, respectivament | FC Barcelona
El tècnic de l’Eintracht compara la xavineta amb el futbol de Guardiola
Notícia: El tècnic de l’Eintracht compara la xavineta amb el futbol de Guardiola
Comparteix
L'austríac Oliver Glasner, a més, explica les armes que intentarà explotar el seu equip demà, contra el Barça
Kevin de Bruyne, futbolista del Manchester City, bat Jan Oblak, porter de l'Atlètic de Madrid | UEFA
Foden trenca la teranyina de Simeone i frega les ‘semis’ (1-0)
Notícia: Foden trenca la teranyina de Simeone i frega les ‘semis’ (1-0)
Comparteix
Els de Guardiola troben la via del gol a temps, gràcies a l'actuació del jove talent anglès, que ha assistit Kevin de Bruyne al minut 70

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa