Món Esport
Vuit morts i desenes de ferits en una allau humana a la Copa Àfrica

Tornen a ressonar els fatals ecos de Hillsborough i Heysel al món del futbol. Una nova allau humana ha causat una tragèdia a la Copa Àfrica, on de moment s’han de comptar un mínim de vuit morts i una quarantena de ferits. Els fets han ocorregut a l’estadi Paul Biya de Yaoundé, capital del Camerun, país que organitza aquesta competició. Quan faltaven tres quarts d’hora per l’inici del duel entre les illes Comores i el mateix Camerun dels vuitens de final, milers d’aficionats s’han abraonat contra les portes de l’estadi, que encara estaven tancades, i ha estat aleshores quan s’ha produït l’allau humana. De forma incomprensible, el partit s’ha disputat de totes maneres i ha acabat amb victòria local.

Patrice Motsepe, president de la Confederació Africana de Futbol (CAF) ha anunciat una roda de premsa urgent per explicar què ha ocorregut exactament a Yaoundé i per quin motiu no s’ha suspès el partit. També actualitzarà la situació, ja que el nombre de morts podria ser superior al que s’ha conegut fins al moment. La CAF, de moment, responsabilitza el govern del Camerun i els organitzadors locals.

No es vivia una tragèdia d’aquesta magnitud al món del futbol des del cas de Port Saïd, a Egipte, quan el 2012 van perdre la vida fins a 74 persones i un miler van resultar ferides per l’atac d’uns aficionats contra els seguidors rivals. Malgrat que les allaus de Heysel, on van morir 39 persones, i Hillsborough, on en van morir 96, són algunes de les més recordades de la història d’aquest esport, cal destacar que les més greus han estat unes altres. El 1982 van morir fins a 300 persones a Moscou i el 1964 en van ser fins a 400 a Lima. En totes dues ocasions hi van haver estampides humanes causades a partir d’una situació de pànic als respectius estadis.Més notícies
Jean-Jacques Savin, dalt del barril gegant | @jeanjacquessavin2021

Troben mort l’home de 75 anys que intentava travessar l’Atlàntic a rem

Notícia: Troben mort l’home de 75 anys que intentava travessar l’Atlàntic a rem
Comparteix
Jean-Jacques Savin volia "burlar-se de la vellesa", però no ho ha pogut aconseguir
Notícia: Troben mort l’home de 75 anys que intentava travessar l’Atlàntic a rem - Mobile
Isaac Feliu, competint al Dakar 2022 | Europa Press

Novetats en la recuperació del pilot català Isaac Feliu

Notícia: Novetats en la recuperació del pilot català Isaac Feliu
Comparteix
El motorista progressa adequadament i seguirà recuperant-se a Barcelona
Notícia: Novetats en la recuperació del pilot català Isaac Feliu - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa