Món Esport
L’Alabès acomiada Abelardo i certifica el gran error del club
  • CA

Aquell qui va dir que segones parts no són mai bones semblava que hagués vist l’Alabès del 2020-2021. Ara fa uns mesos, els de Gasteiz van prendre una decisió incomprensible en acomiadar Pablo Machín. El tècnic sorià mantenia l’equip a una posició prou correcta a la taula, entre la zona mitjana i la inferior, i complia amb els requeriments d’un club com l’Alabès. Tanmateix, el club va apostar per fer-lo fora i incorporar el Pitu Abelardo, qui va salvar el club la temporada 2017-2018, però no ha pogut repetir la bona actuació ni de bon tros.

El tècnic asturià no ha aconseguit guanyar ni un únic partit amb el Gloriós. L’Almeria, de Segona Divisió, els va eliminar de la Copa per un 5-0 molt humiliant i de dotze enfrontaments que ha dirigit, només ha sumat dos empats. Machín, en canvi, va aconseguir quatre victòries en Lliga, una d’elles contra el Reial Madrid, i va ser capaç d’empatar contra el Barça i de mantenir l’equip viu a la Copa. Amb tot, la decisió de canviar d’entrenador va ser un error d’aquells que no s’obliden.

L’escollit per substituir Abelardo ha estat Javier Calleja. El tècnic madrileny és molt estimat i recordat a Vila-real per les grans campanyes que ha fet, però ara té un repte majúscul. L’objectiu és, amb urgència, capgirar la mala dinàmica, ja que la permanència tampoc no és tan lluny, només a quatre punts. Ara bé, al vestidor hi ha una crisi molt greu per problemes personals entre futbolistes i això fa que salvar l’equip sigui molt més difícil del que pot semblar en un inici.

Pel que fa a Abelardo, tot el prestigi que havia guanyat com a tècnic, justament a l’Alabès, comença a quedar en res. No va ser capaç de treure l’Espanyol del pou la temporada passada i aquesta fins i tot ha enfonsat un equip que encara surava. És probable que trobi un nou equip aviat, però en comptes de mirar cap a clubs de la zona alta o mitjana de la taula, haurà de continuar mirant cap avall.



Més notícies
Renan Lodi, jugador de lAtlètic de Madrid | Europa Press
L’Atlètic ensopega: el Barça es pot posar a un punt del liderat (1-0)
Notícia: L’Atlètic ensopega: el Barça es pot posar a un punt del liderat (1-0)
Comparteix
En els últims dos mesos, l'Atlètic s'ha deixat la meitat dels punts que ha disputat
Els jugadors del València abandonant el camp | Europa Press
Crítiques al València per tornar al camp després dels suposats insults racistes a Diakhaby
Notícia: Crítiques al València per tornar al camp després dels suposats insults racistes a Diakhaby
Comparteix
Diakhaby hauria rebut l'insult de "negre de merda" i el club valencià s'ha retirat del terreny de joc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa