Món Esport
La maledicció dels porters de l’Espanyol provoca una nova derrota (0-1)

El Reial Club Deportiu Espanyol ha perdut contra el Vila-real en l’últim partit abans de l’aturada pel Mundial, amb una nova acció esperpèntica d’un porter seu. Un gol en pròpia porteria del porter francès Benjamin Lecomte ha estat suficient perquè l’entrenador Quique Setién hagi aconseguit la seva primera victòria al capdavant del submarí groc. Amb aquest nou nefast resultat, els de Diego Martínez queden a la vora del descens, tot oferint unes sensacions nefastes.

Un primer temps amb moltes alternatives

El primer temps ha iniciat amb un intercanvi de cops. A la gespa de Cornellà-El Prat hi havia dos conjunts amb urgències: cap dels dos havia guanyat ni un partit dels seus últims quatre. El Vila-real, amb un Quique Setién discutit malgrat haver-hi començat la seva etapa fa molt poc, ha avisat amb una bona ocasió de Yeremy Pino, i amb una salvada in extremis de Benjamin Lecomte, després d’un rebuig estrany de Sergi Gómez.

Tot això, després que el conjunt blanc-i-blau fes el seu particular avís, amb Javi Puado perdonant el primer quan encara entraven aficionats i aficionades a l’estadi, en un mà a mà amb Gerónimo Rulli. L’Espanyol jugava amb calma, paciència i intel·ligència, sense mirar una classificació que indicava i indica que són un dels pitjors equips de la Primera Divisió.

A mesura que els minuts del primer acte han anat avançant, el joc s’ha refredat. El Vila-real tenia la possessió, cosa primordial en els equips de Setién, però no aconseguia fer mal. L’Espanyol ha sumat algunes arribades més, però amb remats inofensius. Després de la xerrada dels entrenadors als vestuaris, la represa ha començat com el primer temps: nou intercanvi de cops, amb ocasions per a uns i per als altres.

Étienne Capoue, Dani Parejo i Samu Chukwueze han pogut inaugurar el marcador, i no ho han fet perquè en l’ocasió del primer Lecomte ha estat encertat, i en la segona i tercera la pilota ha sortit lleugerament desviada. Mentrestant, Puado i Keidi Bare han tornat a perdonar.

Un nou error de Lecomte, difícil de resoldre, condemna l’Espanyol en la represa

Als deu minuts del segon temps, però, s’ha donat la nova desgràcia. En una jugada embarullada, després d’un xut al pal de Yeremy Pino, el rebot ha afavorit Alberto Moreno. L’andalús, sol i escorat a la banda esquerra, ha posat la pilota dins de l’àrea petita. I Lecomte, en l’intent de rebutjar-la, se l’ha introduit a la seva porteria. Un nou error d’un porter perico condemnava l’equip, com ja va passar contra el València o contra el Cadis. Aquest cop era difícil, ja que no hi havia gaire temps de reacció, però no deixa de ser un error.

Alberto Moreno xuta davant Martin Braithwaite | Vila-real
Alberto Moreno xuta davant Martin Braithwaite | Vila-real

A partir d’això, cal felicitar els locals, perquè no s’han vingut abaix. Han continuat remant i, fins i tot, han domat els castellonencs. En els últims quinze minuts de partit, Rulli ha esdevingut l’heroi sense capa, en aturar fins a tres ocasions molt clares de l’Espanyol. No hi ha hagut manera, i l’equip ha acabat perdent mentre la graderia ha demanat la dimissió de la directiva.

Dues victòries en catorze jornades són un bagatge terrorífic. Amb 12 punts de 42 possibles, l’Espanyol flirteja amb les places de descens. O en l’aturada mundialista es canvien coses, o en la segona etapa de la Lliga es patirà de valent. Pròxima estació a la Lliga: derbi barceloní, contra el Futbol Club Barcelona i al Camp Nou.



Més notícies
Sergi Darder, jugador de l'Espanyol | @rcdespanyol
L’Espanyol suma un valuós punt amb polèmica arbitral inclosa (1-1)
Notícia: L’Espanyol suma un valuós punt amb polèmica arbitral inclosa (1-1)
Comparteix
Sergi Darder ha estat el millor jugador del partit i l'Espanyol ha jugat seixanta minuts amb un home menys
Jugadors de l'Espanyol celebren el gol de Lazo | RCD Espanyol
L’Espanyol rep un punt a Mallorca com a regal d’aniversari (1-1)
Notícia: L’Espanyol rep un punt a Mallorca com a regal d’aniversari (1-1)
Comparteix
Els pericos empaten gràcies a un gol de Lazo, i l'àrbitre no els ha xiulat un penal clar en contra en les acaballes del matx
Martin Braithwaite, jugador de l'Espanyol | Europa Press
L’Espanyol no aixeca el vol i empata contra el cuer (2-2)
Notícia: L’Espanyol no aixeca el vol i empata contra el cuer (2-2)
Comparteix
Els blanc-i-blaus culminen una mala setmana i poden acabar la jornada en zona de descens
Abde i Calero durant el partit de Lliga d'Osasuna contra l'Espanyol | @Osasuna
L’Espanyol marxa sense premi de l’estadi del Sadar (1-0)
Notícia: L’Espanyol marxa sense premi de l’estadi del Sadar (1-0)
Comparteix
Budimir ha estat el golejador del partit

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vendetta a novembre 10, 2022 | 08:29
    vendetta novembre 10, 2022 | 08:29
    a 2 es el vostre lloc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa