Món Esport
Un jutge investigarà els insults d’aficionats pericos al Barça en el derbi

Els insults que van proferir diversos aficionats del Reial Club Deportiu Espanyol al Futbol Club Barcelona i a Gerard Piqué durant el derbi de fa dues setmanes a Cornellà-El Prat podrien perjudicar greument el club blanc-i-blau. Fa uns dies, el Comitè de Competició va rebre la denúncia feta per LaLiga. Ara, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha obert un expedient extraordinari al club, pels càntics, i nomenat un jutge perquè instrueixi el cas. A més, demà la Comissió Antiviolència es reunirà i podria proposar sancions al mateix Espanyol.

El partit en qüestió va acabar en empat a dos, amb un agònic gol de Luuk de Jong. Més enllà del bon espectacle futbolístic que va oferir la vintena de jugadors que en van prendre part, també va haver molta tensió. Tant a la gespa, com a les graderies de l’RCDE Stadium. Segons va denunciar la Lliga de Futbol Professional (LFP) a posteriori, els aficionats en qüestió van cridar “puta Barça, puta Barça” durant l’escalfament previ al partit i durant els instants inicials del mateix.

La LFP també va reclamar càntics vers el central del Barça Gerard Piqué i la seva parella, Shakira. Exactament, van cridar “Piqué, cabró, Shakira té penis, el teu fill és de Wakaso i tu ets un marieta“. Segons va informar Mundo Deportivo després del matx, el mateix Espanyol va enviar missatges durant el partit, a través dels videomarcadors de l’RCDE Stadium, demanant a l’afició que deixés els insults, que respectés el rival i que animés l’equip. Però això no va ser suficient i ara l’entitat presidida per Chen Yansheng podria rebre una sanció.

De fet, ja existeixen precedents de sancions. Per exemple, després de càntics similars produïts en altres derbis, i fins i tot d’una pancarta exhibida que deia que “Shakira és de tots”, en la temporada 2015/2016 al mateix escenari, la RFEF va castigar el club perico amb una multa de 24.000 euros, que la junta directiva del mateix ni tan sols va recórrer.

En termes de jugadors, les expulsions al mateix Gerard Piqué i Nico Melamed després de la seva picabaralla es va resoldre amb només un partit de sanció, que tots dos han complert contra el València i el Sevilla, respectivament. En canvi, Manu Morlanes va sortir pitjor parat. Després de ser expulsat estant a la banqueta, per protestar, va rebre dos partits de sanció. Tot i això, l’aragonès continua lesionat i per tant això no l’afectarà.



Més notícies
Ronald Araujo, durant el clàssic | Europa Press
Ja hi ha dia i hora per al clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu
Notícia: Ja hi ha dia i hora per al clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu
Comparteix
El Barça i el Madrid s'enfrontaran el dia 20 de març a les 21:00h
Joan Laporta, amb l'equip de bàsquet | FC Barcelona
La promesa i el discurs en català de Laporta a l’equip de bàsquet
Notícia: La promesa i el discurs en català de Laporta a l’equip de bàsquet
Comparteix
El president blaugrana ha felicitat els jugadors de Sarunas Jasikevicius per la Copa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 23, 2022 | 18:12
    Ricard febrer 23, 2022 | 18:12
    No ho entenc. És com a màxim una bretolada. Si cal un jutge per això (els jutges deuen anar curts de feina...) que cal fer si un pancastellanista (en aquest cas "funcionari públic") es dedica a agredir ciutadans catalans votant indefensos?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa