L’Espanyol tanca l’any amb una victòria èpica (1-2)

El primer equip masculí del Reial Club Deportiu Espanyol ha tancat l’any 2021 amb una victòria èpica a Mestalla. En primer lloc, i de forma més evident, ha estat èpica pel fet que al minut 80 els blanc-i-blaus perdien el partit i l’han remuntat en un tancar i obrir d’ulls (1-2), però també ho ha estat pel fet que el València encadenava una ratxa de cinc triomfs consecutius entre Lliga i Copa i vuit partits sense perdre en total. A més a més, els tres punts també serveixen als de Vicente Moreno per situar-se a la meitat alta de la classificació, amb una momentània novena plaça.

Aquest duel, el darrer del 2021 de la Lliga Santander i el primer de la dinovena jornada, ha estat marcadíssim per les baixes per positius de Covid-19 a tots dos equips. De fet, ha estat el primer exemple de com seran tots els partits a partir d’ara i mentre duri l’onada de la variant Òmicron. Els valencians tenien els contagis de Diakhaby, Gayà i Marcos André, més altres baixes per lesió, mentre que els pericos s’han trobat amb una situació similar, amb els positius de Calero, Mérida, Yangel Herrera i Joan Garcia.

En qualsevol cas, res no ha impedit que el partit es disputés amb normalitat. El València ha premut l’accelerador a l’inici, però l’Espanyol ho ha pogut resistir i ha acabat el primer temps atacant. De fet, just abans del descans els blanc-i-blaus han protestat amb insistència unes mans de Correia a l’interior de l’àrea. Tanmateix, a la represa han tornat a canviar els papers i aquest cop els locals s’han pogut avançar amb gol d’Alderete. Ha arribat quan només havien passat cinc minuts del segon temps, però això, en comptes de frustrar els de Vicente Moreno, els ha servit per reaccionar i buscar la remuntada. Després de moltes oportunitats frustrades, el premi ha arribat al minut 80, amb una vermella per a Hugo Duro per cometre una falta a l’interior de l’àrea i la posterior diana de Raúl de Tomás. El més èpic, però, ha estat que l’Espanyol només ha necessitat cinc minuts més per remuntar el duel amb gol de Javi Puado. Cal destacar el partidàs del jove Jofre Carreras, clau en la victòria blanc-i-blava. Al temps afegit, ha estat un miracle que el València no marqués, però els catalans han resistit i tanquen l’any amb un gust de boca dolcíssim.