L’Espanyol no convenç ni contra un equip de sisena divisió (0-3)

L’Espanyol s’enfrontava avui a un equip que juga a una lliga regional d’Andalusia. La diferència de categoria és abismal. Per posar-ho en context, el Rincón juga dues categories per sota de l’Espanyol B, el que seria sisena divisió. Els malaguenys no són jugadors professionals de futbol: a la plantilla hi ha bombers, policies, professors, opositors… A més, no han pogut jugar al seu estadi, perquè no està en prou bon estat. Doncs ni contra un equip així l’Espanyol ha pogut guanyar amb solvència avui a La Rosaleda de Màlaga. Practicant un joc molt pobre, els blanc-i-blaus n’han tingut prou amb tres gols a la segona part per passar a la següent ronda de la Copa del Rei.

Primera part insípida amb xou final

Encara que sembli difícil de creure, a la primera meitat l’Espanyol no ha gaudit de cap oportunitat clara de gol. Els blanc-i-blaus han dominat la possessió amb total claredat, però no han estat precisos als metres finals. Diego Martínez ha volgut donar la titularitat a jugadors menys habituals, com Villahermosa, Dani Gómez o Simo, però també ha compensat l’equip amb habituals a l’onze com Leandro Cabrera o Edu Expósito. Sigui com sigui, ni uns ni altres han aconseguit inquietar la porteria d’un equip de sisena divisió durant els primers 45 minuts. Per si no fos prou, al minut 43, Dani Gómez ha estat expulsat per empentar l’àrbitre mentre es queixava d’una acció. Els malaguenys s’han limitat a defensar-se amb ordre i a deixar pocs espais als visitants i amb això n’han tingut prou per obtenir un empat al descans.

Diego Martínez, entrenador de l'Espanyol | Europa Press
Diego Martínez, entrenador de l’Espanyol | Europa Press

Els titulars ho salven a la segona part

Si la primera part ha acabat amb gresca, la segona ha començat igual, amb una expulsió. Al minut 49, el local Toni Conejo ha fet una dura entrada per darrere a Edu Expósito i li ha costat la targeta vermella directa. Aquesta acció ha facilitat les coses per a l’Espanyol i, deu minuts després, Javi Puado -qui havia entrat al descans- ha avançat els blanc-i-blaus. Els malaguenys no han encaixat bé el cop del primer gol i el físic els ha començat a jugar males passades. Al minut 70, Edu Expósito ha marcat el segon gol del partit amb un xut des de la frontal. A poc més de cinc minuts per al final, Joselu -qui acabava d’entrar- ha fet el tercer i definitiu gol. El duel ja no ha tingut més ocasions de perill, més enllà d’un pal del mateix Joselu: l’Espanyol s’ha conformat i el Rincón estava totalment esgotat físicament.