Món Esport
Així queda l’Espanyol després de l’escabetxina de Chen Yansheng
  • CA

Chen Yansheng està executant una neteja sense precedents al Reial Club Deportiu Espanyol. En primer lloc, va acomiadar Josep Maria Durán, qui era director general de l’entitat blanc-i-blava, el mes de març. Posteriorment, i a causa de la mala imatge i els mals resultats de l’equip en les darreres jornades, Mr. Chen ha cessat recentment l’entrenador Vicente Moreno i el director esportiu Francisco Rufete. Malgrat que encara queden dos partits per al final de temporada, la sentència de Chen ha estat ferma i sobtada i d’un dia per l’altre totes dues figures han abandonat el club. Vicente Moreno havia dirigit l’equip els dos últims cursos, mentre que Rufete hi era des de 2018.

Chen Yansheng i Mao Ye guanyen poder a l’Espanyol

Aquesta reestructuració de l’Espanyol s’origina el mes de març, quan el club va rebre una important oferta d’un grup inversor dels Estats Units per comprar el club. Les negociacions van arribar a entrar en un estadi molt avançat, però l’operació es va acabar trencant a l’últim moment. Chen va decidir que a partir d’aquell moment faria un pas endavant en la gestió de l’entitat perica i deixaria de mirar-s’ho tot des de la distància per implicar-s’hi molt més. És per això que va destituir Josep Maria Durán, qui havia apostat clarament per la venda del club, i va posar en el seu lloc Mao Ye, mà dreta de Chen a Catalunya. Així, l’empresari xinès va deixar de ser subdirector general i va passar a ser CEO directament, cosa que atorga molt més poder a la branca asiàtica del club.

Luis Blanco i Domingo Catoira ocuparan els càrrecs de Vicente Moreno i Francisco Rufete

La destitució de Vicente Moreno i Francisco Rufete és la primera gran decisió esportiva de l’Espanyol que es pren des de la Xina. Chen Yansheng ha estat qui ha decidit que cap dels dos no podia continuar al seu càrrec i ha parlat amb Mao Ye per executar aquesta resolució. De moment, els seus substituts són càrrecs circumstancials. El nou entrenador dels pericos per a les dues jornades que resten serà Luis Blanco, qui actualment s’ocupa del filial, mentre que Domingo Catoira, qui fins ara era secretari tècnic del club, passarà a ser el director esportiu en el lloc de Rufete. En aquest segon cas, Catoira sí que podria quedar-se en el càrrec la temporada vinent, mentre que pel que fa a la banqueta blanc-i-blava, el més probable és que es treballi en la incorporació d’algun entrenador reconegut. Una de les opcions és Diego Martínez, però està sent sondejat per molts clubs i no hi ha res en ferm.



Més notícies
Vicente Moreno s'acomiada de l'Espanyol | RCD Espanyol
Vicente Moreno s’acomiada de l’Espanyol amb elegància i un missatge críptic
Notícia: Vicente Moreno s’acomiada de l’Espanyol amb elegància i un missatge críptic
Comparteix
L'entrenador valencià ha estat acomiadat pel president Chen Yansheng
Vicente Moreno, exentrenador de l'Espanyol | Europa Press
L’Espanyol destituirà l’entrenador Vicente Moreno
Notícia: L’Espanyol destituirà l’entrenador Vicente Moreno
Comparteix
El club busca un canvi de rumb, i posarà un tècnic interí per a les darreres dues jornades de Lliga
Raúl de Tomás, jugador del Reial Club Deportiu Espanyol | Europa Press
La crisi a l’Espanyol que es pot saldar amb una sortida dramàtica
Notícia: La crisi a l’Espanyol que es pot saldar amb una sortida dramàtica
Comparteix
Vicente Moreno i RdT, entrenador i estrella de l'equip, han tingut un enfrontament les darreres setmanes
Raúl de Tomás, decebut amb la derrota de l'Espanyol | Europa Press
L’Espanyol perd contra el cuer, accentua la crisi, però se salva (2-1)
Notícia: L’Espanyol perd contra el cuer, accentua la crisi, però se salva (2-1)
Comparteix
Els blanc-i-blaus han certificat la permanència gràcies a l'empat del Mallorca contra el Sevilla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa