El Reial Club Deportiu Espanyol viu una crisi institucional, la qual s’ha fet palès des que La Grada ha avançat la dimissió de Josep Maria Durán, fins ara conseller delegat de l’entitat blanc-i-blava. Es tractava del càrrec de més responsabilitat, més enllà del president i propietari Chen Yansheng. De fet, han estat les desavinences amb el màxim dirigent perico les que han provocat aquest trencament intern al club. Durán ha dit adeu a l’Espanyol per segona vegada, ja que quan Rastar Group, l’empresa de Mr.Chen, va comprar l’equip, ja va renunciar al seu càrrec de director financer.
Els precedents de la crisi interna a l’Espanyol
Però com s’ha arribat a aquesta situació? La clau de tot plegat es troba en els plans de venda del club que s’han dut a terme durant les darreres setmanes. Chen Yansheng ha estat negociant amb una empresa americana per cedir-li la propietat de l’Espanyol. En aquestes converses, Durán ha estat molt important i ha estat el nexe clau entre la part xinesa i la part nord-americana. Tanmateix, no s’ha pogut arribar a un acord econòmic, Mr.Chen s’ha fet enrere i el club es manté en mans de l’empresari asiàtic.
Josep Maria Durán i Chen Yansheng, una esquerda irreparable
El fet que Durán s’hagi implicat tant en la venda de l’Espanyol ha molestat a Chen Yansheng, qui ha considerat que ja estava treballant per als nous propietaris. Això ha causat una esquerda irreparable entre tots dos i el propietari xinès del club blanc-i-blau ha decidit posar un home de la seva confiança, Mao Ye, en el lloc de Durán. A més a més, Francisco Rufete, qui no tenia una bona relació amb el fins ara conseller delegat de la institució, guanya molt pes i molta força a l’entitat perica. D’altra banda, Ramón Planes, que havia de ser el secretari tècnic i arquitecte del nou Espanyol, podria quedar-se fora del projecte de Chen Yansheng, ja que era un nom molt vinculat a Durán.