Braithwaite decideix un partit polèmic i dona oxigen a l’Espanyol (1-0)

L’Espanyol ha encadenat, per primera vegada en tota la temporada, dues victòries consecutives a la Liga Santander. Després del triomf al Coliseum Alfonso Pérez davant el Getafe, els blanc-i-blaus han aconseguit sumar els tres punts davant el Reial Betis a l’RCDE Stadium. Un gol de Martin Braithwaite a la primera meitat, a passada de Brian Oliván, ha estat suficient per superar un rival molt complicat, però que ha arribat a Barcelona amb diverses baixes. Els pericos han sabut llegir el que demanava el partit i s’han defensat amb encert tota la segona meitat, tot i un arbitratge bastant dolent de Pablo González Fuertes, el col·legiat del matx. Amb aquesta victòria, l’Espanyol puja provisionalment fins a la dotzena posició, a l’espera dels altres de resultats de la jornada.

Braithwaite obre la llauna a la primera part

El retorn de Brian Oliván ha provocat que Diego Martínez tornés a l’habitual defensa de quatre en aquest partit contra el Betis. Pel que fa a la resta, poques sorpreses: Joselu com a referència, ben acompanyat per Javi Puado i Martin Braithwaite. Ben aviat, Leandro Cabrera ha estavellat una pilota al travesser amb una rematada de cap a la sortida d’un córner. La primera ocasió dels visitants ha estat un xut llunyà des del mig del camp. Braithwaite no ha pogut rematar una bona centrada de Joselu, que hauria significat el primer gol. Els locals han dominat més el joc, però els contraatacs dels andalusos han generat perill. De fet, poc abans del descans, el Betis ha tingut una ocasió molt clara, però entre Álvaro Fernández i Cabrera han salvat el gol de Borja Iglesias sobre la línia. A la jugada següent, Braithwaite ha obert la llauna rematant amb encert una centrada de Brian Oliván. La diana ha arribat a un minut immillorable, perquè amb l’1 a 0 s’ha arribat a la mitja part.

Diego Martínez, durant l'Espanyol-Betis | @rcdespanyol
Diego Martínez, durant l’Espanyol-Betis | @rcdespanyol

Polèmica i resistència perica fins al final

Cinc minuts després de començar la segona meitat, l’àrbitre ha anul·lat un gol d’Aleix Vidal per una falta molt rigorosa de Puado sobre Aitor Ruibal. Aquesta decisió ha encès l’afició local, que ha reclamat de valent la intervenció del VAR. A partir d’aquesta acció, el partit s’ha escalfat i Pablo González Fuertes no ha estat a l’altura. Puado ha tingut una ocasió immillorable per fer el segon, però no ha pogut rematar una bona passada d’Óscar Gil. El matx ha baixat de revolucions i cap dels dos equips ha creat perill: els blanc-i-blaus intentant conservar el resultat i als andalusos se’ls ha notat cansats per la pròrroga disputada contra Osasuna entre setmana. Els locals han pogut sentenciar, però Joselu no ha rematat amb encert. Després de patir els últims minuts, l’Espanyol ha pogut conservar tres punts crucials per agafar oxigen i allunyar-se una mica més de la zona de descens.