Món Esport
La versión del Barça sobre el caso de «violencia machista» del femenino

La jugadora brasilera del Llevant Gio Queiroz és notícia per haver denunciat un presumpte cas de «violència masclista», utilitzant les seves pròpies paraules, al primer equip femení del Futbol Club Barcelona durant la temporada passada. Ha assegurat que després d’haver estat convocada amb la selecció brasilera absoluta, el Barça li va demanar que no anés a jugar el partit en qüestió, al·legant un contacte estret amb un cas positiu per coronavirus. Ella, però, nega que això fos així i afirma que des de l’entitat culer es va fer servir aquesta excusa per impedir que viatgés, ja que, diu, el club no volia que ella marxés. És per això que ella va fer la seva i a partir d’aleshores assegura que va patir assetjament laboral i abusos, els quals emmarca dins d’un context de «violència masclista».

La versió del Barça respecte al cas de Gio Queiroz

Tanmateix, la versió del Barça és completament diferent, segons ha revelat Catalunya Ràdio. El club blaugrana afirma que ella realment sí que va ser contacte estret amb un positiu per coronavirus, que se li va demanar que es confinés i que ella no ho va fer. Quan Queiroz va jugar el partit en qüestió amb la selecció brasilera, els seus tècnics blaugranes no sabien ni que havia viatjat. L’entitat culer deixa clar que els protocols contra la pandèmia de la Covid-19 per a l’equip femení eren molt estrictes, de la mateixa manera que ho han estat durant els últims temps en la gran majoria de disciplines esportives, i que saltar-se’ls posava en risc la integritat de totes les seves companyes. De fet, fins i tot posava en perill els resultats del conjunt culer, ja que es podrien haver suspès partits en cas de brot.

De fet, el Barça va més enllà i assegura que ella mateixa va ser qui va cometre un delicte contra la salut pública. El cas es va posar en mans de la FIFA i de la compliance officer del club i totes dues parts van desacreditar la jugadora. Aleshores, la institució culer va decidir apartar-la del primer equip femení com a càstig i finalment l’ha cedit al Llevant. És més, el Barça es mostra molt sorprès per aquesta carta de Gio Queiroz, la qual ha adreçat directament al president Joan Laporta, i l’entorn de la futbolista també es desmarca de les seves declaracions. Una teoria que pugui explicar els fets seria que ella volia marxar amb la seva selecció per raons esportives i econòmiques, que un contacte estret amb un positiu per coronavirus li ho impedia, però que tot i això va tirar endavant amb aquesta decisió.



Más noticias
Gio Queiroz, jugadora del Barça cedida al Levante | Europa Press
Una jugadora del Barça denuncia un caso de «violencia machista» en el club
Noticia: Una jugadora del Barça denuncia un caso de «violencia machista» en el club
Comparte
Gio Queiroz, que juega cedida en el Levante, ha enviado una carta abierta al presidente Joan Laporta y habla de "acoso" y "abusos"
Alèxia Putellas, capitana del Barça | Europa Press
Alèxia revela que la salud mental casi le hace dejar el Barça
Noticia: Alèxia revela que la salud mental casi le hace dejar el Barça
Comparte
La capitana del Barça ha hablado durante la previa de la vuelta de los cuartos de la Champions contra el Madrid

Nuevo comentario

Comparte

Icono de pantalla completa