Classificació històrica, però agònica i èpica a la vegada. L’Uni Girona ha accedit per primer cop als quarts de final de l’Eurolliga femenina després de patir molt en el darrer duel de la fase de grups contra l’Schio italià i acabar perdent el partit de forma dolça (77-74).

Les catalanes en tenien prou amb guanyar o perdre per quatre o menys punts de diferència. Tot i això, les d’Alfred Julbe han iniciat el partit amb molta seguretat i l’accelerador pitjat i han arribat a gestionar avantatges d’uns quinze punts a favor. Han marxat al descans amb sis punts d’avantatge, a mitja reacció de l’Schio, que s’ha acabat fent palès a la segona meitat.

Les italianes han anat remuntant fins a superar el Girona i Alfred Julbe ha acabat sent expulsat després de rebre dues tècniques. Tot i això, les catalanes s’han refet i han recuperat punts al marcador. Al final, l’Schio ha tingut una última possessió per posar el cinquè punt d’avantatge al marcador que hauria eliminat les catalanes, però la pilota no ha entrat de miracle.

Així, les gironines aconsegueixen la fita de classificar-se per primer cop a la història per als quarts de final de l’Eurolliga. També és el primer equip del país que ho assoleix. Ho han fet com a segones de grup i els esperen rivals molt perillosos com el mateix Perfumerías Avenida, contrincant habitual de les catalanes en competició domèstica amb qui s’enfrontaran a la pròxima ronda. Ara, però, les d’Alfred Julbe han de gaudir d’aquesta gesta i concentrar-se en el pròxim pas per continuar fent història.

L’altra cara de la moneda

Si el bàsquet gironí està d’enhorabona, l’alturgellenc es troba en la situació oposada. El Sedis Cadí de la Seu d’Urgell ha caigut eliminat de l’Eurocup després de perdre contra l’ACS Sepsi-SIC per set punts de diferència (57-50) en el darrer partit de la fase de grups de la segona competició europea del bàsquet femení.



Més notícies
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça de bàsquet | Europa Press
Jasikevicius: “Catalunya té dret a decidir”
Notícia: Jasikevicius: “Catalunya té dret a decidir”
Comparteix
L’entrenador de Barça de bàsquet deixa molt clara la seva opinió sobre la situació política del país
Els jugadors del Barça de bàsquet, a la pista de l'Estrella Roja | FC Barcelona
El Barça de bàsquet recupera el liderat de l’Eurolliga (60-72)
Notícia: El Barça de bàsquet recupera el liderat de l’Eurolliga (60-72)
Comparteix
El conjunt blaugrana assalta la pista de l’Estrella Roja de Belgrad gràcies a la seva bona defensa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa