Món Esport
Endureixen les mesures contra el racisme als camps de futbol catalans

Els Mossos d’Esquadra lluitaran contra la violència en els camps de futbol i de futbol sala de Catalunya. Coordinats amb la Federació Catalana de Futbol (FCF) i la Direcció General d’Administració de la Seguretat (DGAS), vetllaran per tenir identificades totes les persones que tinguin “actituds reiterades que perjudiquen el bon desenvolupament d’un partit de futbol o futbol sala”. I la mateixa federació informarà a tots els clubs de qui són les persones en qüestió, per tal de prohibir la seva entrada als establiments esportius.

Amb aquesta lluita, tots tres organismes busquen erradicar “la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport”. I sumen una nova acció a la relació que van encetar el setembre de 2021. Ho van fer després d’una temporada en la qual el cos policial va registrar 76 incidents a camps de futbol i de futbol sala. En van ser cinc menys que els 81 de la temporada 2019/2020. Unes xifres que, segons asseguren les fonts oficials, “estan marcades clarament per la pandèmia”. Perquè de la temporada 2018/2019, la darrera sense restriccions a causa de la Covid-19, hi ha constància de 185 incidents.

Mossos d’Esquadra, FCF i DGAS lluitaran, doncs, per acabar amb lamentables fets racistes com els d’uns espectadors amb el futbolista de l’Athletic Club Iñaki Williams en un partit del seu equip a l’estadi de l’Espanyol, que van acabar sent identificats pel club i querellats per la Fiscalia; o l’insult racista d’un aficionat en el Camp Nou a Vinicius Jr durant el darrer clàssic de Lliga.

Segons explica el govern de la Generalitat, “actualment, Mossos d’Esquadra manté reunions periòdiques –a través de la seva Oficina de l’Esport- de coordinació amb la FCF i la DGAS, amb qui treballa colze a colze per erradicar les conductes i comportaments incívics, com ara els incidents de públic, en els recintes esportius”. La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d’Esquadra també col·laboren plegats en la campanya de sensibilització Jo jugo net, que planteja “possibles expulsions de les competicions en casos de clubs que reincideixin en fets violents a les seves instal·lacions”.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi Hernández ja sap quin futbolista no vol jugar al Barça el pròxim curs
Notícia: Xavi Hernández ja sap quin futbolista no vol jugar al Barça el pròxim curs
Comparteix
Miralem Pjanic assegura que prefereix quedar-se al Besiktas quan finalitzi la seva cessió
Ultres de l'Atlètic, durant un partit contra el Barça | EFE
Els grups ultres més radicals del futbol espanyol
Notícia: Els grups ultres més radicals del futbol espanyol
Comparteix
Un repàs als reductes de 'hooligans' més importants de l'Estat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa