Món Esport
L’esport femení català es reivindica pel 8M
  • CA

L’esport femení és molt lluny d’arribar a les mateixes quotes de visibilitat que el masculí. Hi ha moltes menys dones que homes que practiquen esport de forma federada o professional, molts menys aficionats que les segueixen i, la mateixa premsa, també som responsables de donar molt poca veu a l’esport femní. És per tot això que el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’esport femení català ha alçat la veu i s’ha reivindicat el seu espai, el qual, ara per ara, està molt lluny de ser equiperable al de l’esport masculí.

El Futbol Club Barcelona, l’entitat esporiva amb més seguidors de Catalunya, ha dut a terme una campanya sota el lema “We are all different” (Totes som diferents), en la qual s’ha posat en valor la diversitat en tots els àmbits de la societat. A través d’un vídeo a les xarxes socials, les jugadores del primer equip de futbol femení, el qual es troba en el seu millor moment històric, han celebrat les seves diferències.

Alguns dels altres principals clubs de futbol del país han dut a terme campanyes similars a la del Barça a les xarxes socials. Destaca especialment el cas del Girona, que ha informat que el primer equip de futbol femení jugarà per primera vegada a la història a Montilivi. També han compartit un vídeo on es posen de manifest alguns dels principals casos que exemplifiquen les injustícies que pateixen les dones. També han reivindicat aquesta data l’Espanyol i el Sabadell.

Pel que fa al bàsquet, els dos grans clubs femenins del país també s’han manifestat a les xarxes socials. El Sedis Bàsquet, de la Seu d’Urgell, ha reivindicat el 8M: “Per un món amb igualtat”. L’Uni Girona, flamants campiones de la Copa de la Reina després de vèncer el València, ha adaptat la seva imatge gràfica a la data.



Més notícies
El FC Barcelona femení | FCB
Segueixen imparables (0-3)
Notícia: Segueixen imparables (0-3)
Comparteix
Les dones de Lluís Cortés s'han imposat al Santa Teresa i segueixen comptant tots els partits per victòries
Jenni Hermoso celebra un gol amb les seves companyes | FC Barcelona
Peu i mig als quarts de la Champions (4-0)
Notícia: Peu i mig als quarts de la Champions (4-0)
Comparteix
Un hat-trick de Jenni Hermoso sentencia l'eliminatòria contra el Fortuna Hjorring danès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa