Món Esport
El gran conflicte de la Kings League amb el futbol català

Mentre més de 90.000 persones omplien el Camp Nou i gaudien de valent amb la final four de la Kings League, a molt pocs metres de distància, al barri de Sants, els aficionats de la Unió Esportiva Sants es posaven les mans al cap en veure com Cristian Ubón estava jugant amb El Barrio quan durant el migdia no havia anat a ajudar el seu club. Ubón, escollit millor jugador de la competició i gran estrella del conjunt que s’ha acabat emportant la Kings League, és futbolista del primer equip de la UE Sants des d’aquesta temporada, però la seva vida va canviar del tot quan Gerard Piqué va crear aquest projecte i això ha comportat greus conflictes amb el club.

Més de 90.000 persones han omplert les graderies del Camp Nou per viure la final four de la Kings League

El Sants ha perdut un jugador clau en el moment més important de la temporada per culpa de la Kings League

El Sants disputava aquest dissabte, probablement, un dels partits més importants de la temporada. Els barcelonins es jugaven la permanència a la Tercera RFEF contra el Vilafranca, un rival directe. Una victòria del Sants hauria apropat l’equip a la permanència. En comptes d’això, el Vilafranca ha guanyat amb un gol a l’últim minut i les opcions de salvació per als barcelonins són molt baixes, tenint en compte que només queden quatre partits. En aquest duel vital a Vilafranca, els aficionats del Sants han trobat molt a faltar Cristian Ubón, que, sabent que disputava la final four de la Kings League al vespre, s’ha reservat les forces per poder ser al Camp Nou. El Sants va assegurar que la participació d’Ubón a la Kings League no generaria cap conflicte, però res més lluny de la veritat.

El cas d’Ubón és només un exemple d’un problema que han viscut molts clubs catalans

El cas d’Ubón, per això, és només un exemple. La Kings League és una competició que es disputa a Barcelona i això fa que el més pràctic per als equips sigui nodrir-se de jugadors catalans o que juguen a equips catalans. Òbviament, conjunts com el Futbol Club Barcelona, el Reial Club Deportiu Espanyol o el Girona Futbol Club no estan afectats, ja que el nivell de la Kings League és molt inferior, però a partir de la Tercera RFEF i, sobretot, en divisions més regionals, l’impacte d’aquesta lliga creada per Piqué s’està notant d’allò més. Clubs històrics com el Júpiter, per exemple, han vist com alguns dels seus futbolistes abandonaven directament l’equip per marxar a la Kings League.

El futbol català i la Kings League han de trobar un equilibri per evitar que es repeteixin situacions similars

És comprensible que un jugador jove, que sap que no podrà arribar mai a Primera o Segona Divisió tingui la il·lusió de disputar la Kings League, sabent que el veuran més persones de les que mai hauria pogut imaginar i que podrà jugar davant un Camp Nou ple a vessar. D’altra banda, els clubs s’han trobat amb una situació que els ha agafat totalment desprevinguts i poca cosa han pogut fer. Això, però, no justifica que el que han hagut de viure els aficionats del Sants aquest cap de setmana, per exemple, sigui un cas totalment desagradable. De cara a les pròximes temporades de la Kings League, caldrà que hi hagi una entesa entre aquesta competició i els equips catalans per tal de trobar un equilibri que no deixi el futbol català minvat.

Gerard Piqué, amb el trofeu de la Kings League | Kings League
Gerard Piqué, president de la Kings League, amb el trofeu de la Kings League al Camp Nou | Kings League


Més notícies
Gerard Piqué, amb el trofeu de la Kings League | Kings League
La Kings League de Piqué, molt més circ que futbol, però un èxit total
Notícia: La Kings League de Piqué, molt més circ que futbol, però un èxit total
Comparteix
Aquesta competició de nova creació ha demostrat la seva força omplint el Camp Nou amb més de 90.000 persones
El Camp Nou, casa del Futbol Club Barcelona | Europa Press
La final de la Kings League de Piqué es jugarà al Camp Nou
Notícia: La final de la Kings League de Piqué es jugarà al Camp Nou
Comparteix
Joan Laporta ha anunciat que cedirà l'estadi el dia 26 de març, que coincideix amb l'aturada de seleccions
Gerard Piqué, exjugador del Barça | Europa Press
Piqué: “Cal entendre el perquè de les factures de Negreira”
Notícia: Piqué: “Cal entendre el perquè de les factures de Negreira”
Comparteix
L'exjugador del Barça ha concedit una entrevista per parlar d'aquest cas i d'altres qüestions interessants
Gerard Piqué, exjugador del Barça | Europa Press
Piqué revela sense voler la retirada d’un exjugador català del Barça
Notícia: Piqué revela sense voler la retirada d’un exjugador català del Barça
Comparteix
En el marc d'un acte de la Kings Legue, Piqué ha delatat que Bojan Krkic es retira

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a març 27, 2023 | 15:26
    Gonzalo març 27, 2023 | 15:26
    Si el mejor de esa "competición" es el delantero de un equipo que está en la zona de descenso de tercera división....eso dice mucho del "nivel" del circo ese.
  2. Icona del comentari de: Noan a març 27, 2023 | 16:59
    Noan març 27, 2023 | 16:59
    El què cal és que "l'esport" "professional" torni a ésser amateur. La barreja d'esport i capitalisme és una xacra per a l'esport i per a la nostra societat. Penseu que és lògic que algú que és dedica a empaitar un baló de futbol per a jugar en comptes de treballar, cobri només en un mes de sou molt més que un català amb un sou "mig" (no pas mínim) en tota la seva vida laboral de 40 anys? Si això no és un escàndol dels nostres dies no se pas com ho anomeneu vosaltres. És evident que em refereixo al "jugadors" d'elit de les lligues i competicions internacionals, però, aquest espectacle de Piqué contribueix a fer de l'esport un simple espectacle on el que menys hi ha és esport i molts de diners que van i venen i solament veuen i s'embutxaquen els aprofitats que "organitzen" "l'espectacle".
  3. Icona del comentari de: Català a l'escola i a tot arreu a març 27, 2023 | 21:08
    Català a l'escola i a tot arreu març 27, 2023 | 21:08
    Copio de Vilaweb. "El català perd de golejada a la Kings League Crítiques a Gerard Piqué i a la Kings League per haver arraconat el català en la final celebrada al Camp Nou". 27.03.2023 - 18:32 | Actualització: 27.03.2023 - 19:14 El Camp Nou és ple a vessar. La llegenda del Barça Gerard Piqué pren la paraula. El miren més de 90.000 persones al camp i milions per la pantalla. Piqué parla en castellà, i per a molts és una decepció, una oportunitat perduda de reivindicar el català per part d’un referent per a milers de joves. ............. Tanmateix, la jornada a l’estadi del Barça va tenir un perdedor clar i va ser per golejada. El català hi va tenir una presència gairebé nul·la, en un esdeveniment celebrat a la capital de Catalunya i organitzat per un català. Per a més inri, l’arraconament de la llengua va tenir com a testimonis de luxe el president de la Generalitat, Pere Aragonès, els candidats a la batllia de Barcelona, Xavier Trias i Ernest Maragall, i el candidat d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián". (L'article continua)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa