Quan el president de LaLiga, Javier Tebas, va utilitzar el terme “circ” per menysprear la Kings League, la lliga de futbol set presidida per Gerard Piqué, poc s’imaginava que aquest terme se li acabaria girant en contra. Tant Piqué com els altres impulsors d’aquest projecte eren molt conscients que el que buscaven era l’espectacle per sobre del futbol i de l’esport, han creat un circ increïble i l’èxit ha estat total (i el que queda). Com molt bé va dir un dels membres fundadors de la Kings League durant la final four: “Quin circ omple el Camp Nou amb més de 90.000 persones?”.
La Kings League de Piqué, un èxit total que ha omplert el Camp Nou
I és que, si bé quan Piqué va arribar a un acord amb el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, per portar la final de la Kings League al Camp Nou semblava una idea boja, el cert és que la conclusió és que ha estat un encert absolut. L’estadi del Barça ha estat la seu ideal per a la final. El fet d’haver pogut omplir totes les graderies del camp ha generat un entorn privilegiat i de luxe per a una competició com aquesta. És més, la imatge de veure el Camp Nou amb l’aspecte de les grans nits del Barça ha contribuït a donar molt més prestigi a la Kings League.
Un complement del futbol professional, no un substitut
Pel que fa a l’esport com a tal, s’ha de dir, això sí, que la Kings League està molt lluny de poder lluitar amb el futbol professional, però és que tampoc no és el que busca. A això és al que es referia Tebas quan parlava de “circ”, però es va equivocar del tot pensant que a Piqué li molestaria aquest terme per referir-se a la Kings League, quan justament una mena de circ és el que buscava ell a l’hora de crear aquest torneig. Aquesta competició de futbol set de Piqué no podrà lluitar mai contra el futbol professional, però és que tampoc no ho busca.

La Kings League utilitza el futbol com una excusa, pràcticament, per generar un espectacle. I l’espectacle que genera és addictiu i innovador. Això no vol dir que no es puguin viure grans partits. A la mateixa final four del Camp Nou els tres duels que s’han disputat han estat vibrants i s’hi han pogut veure jugades de gran nivell. Tanmateix, la Kings League no podrà ser mai un esport competitiu, perquè apareixen fenòmens externs que la fan totalment injusta, com per exemple les cartes que tenen els dos equips que els hi donen avantatges, com ara xutar un penal quan vulguin o jugar amb un futbolista més. Ara bé, aquesta mena de caos o d’arbitrarietat, és a dir, no saber mai com acabarà un partit de la Kings League i saber que pot canviar del tot en qualsevol moment, és un dels motius principals que ha fet que sigui un èxit total.
Piqué creu que el futbol professional ha de canviar, que s’està quedant estancat en alguns aspectes i que cada vegada és menys atractiu i capta menys audiència. La seva proposta de la Kings League no ha arribat per substituir el futbol convencional, ni de bon tros, però sí que deixa algunes reflexions interessants per a gent, justament, com Javier Tebas. Això no vol dir que LaLiga s’hagi de plantejar introduir cartes que puguin capgirar els partits en qualsevol moment, però Tebas sí que pot agafar d’exemple una cosa que fa la Kings League: Piqué i la seva competició corregeixen contínuament la normativa per aplicar canvis en els aspectes que no estan funcionant i busquen tota mena de solucions innovadores. No estaria malament que els màxims dirigents del futbol mundial utilitzessin la mateixa estratègia a l’hora d’actuar.