Món Esport
Els esportistes catalans més destacats s’uneixen en defensa de la llengua

Alexia Putellas, capitana del primer equip femení del Futbol Club Barcelona i millor jugadora del món; Albert Ventura, capità del Club Joventut Badalona; Oriol Romeu, estrella del Girona Futbol Club; Aina Florenza, campiona del món d’hoquei patins; Ansu Fati, el 10 del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona; Sergi Darder, capità i estrella del Reial Club Deportiu Espanyol; Laura Heredia, campiona d’Europa de pentatló; Èric Vila, jugador del Bàsquet Girona; Esther Guerrero, atleta olímpica; Dennis González, triple campió del món de natació artística; i Núria Picas, destacada corredora de muntanya. Tots aquests grans noms de l’esport català i mundial s’han unit per defensar la llengua.

L’esport treu la llengua

Òmnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han fet un nou pas endavant en la campanya L’esport treu la llengua, que vol promoure l’ús del català entre els clubs, esportistes i professionals del sector al nostre país. Després de la gran acció que es va dur a terme al Camp Nou, aprofitant que el partit de Lliga contra l’Atlètic de Madrid coincidia amb la diada de Sant Jordi, aquesta campanya ha dut a terme una nova iniciativa molt atractiva amb aquest vídeo que recull testimonis d’esportistes molt destacats.

Joan Laporta i Xavier Antich, al Camp Nou | Òmnium Cultural
Joan Laporta i Xavier Antich, al Camp Nou | Òmnium Cultural

Les frases que diuen els esportistes conformen el següent text: “Al món de l’esport traiem la llengua. Volem que el català estigui en forma, perquè ens preocupa que es parli cada cop menys. Per això, a l’esport català ens unim, per enfortir la llengua als nostres clubs. El català ens fa equip i ens uneix en la nostra diversitat, ens situa amb veu pròpia al món. Clubs, esportistes, cos tècnic, àrbitres, famílies, afició: en aquesta gran cursa, tothom hi compta. Posem en forma el català, suma’t al manifest per l’esport català”. Per adherir-se a la campanya L’esport treu la llengua cal visitar el següent enllaç.



Més notícies
El Camp Nou mostrant el mosaic en defensa del català | FC Barcelona
Una diada de Sant Jordi molt especial al Camp Nou
Notícia: Una diada de Sant Jordi molt especial al Camp Nou
Comparteix
Un gran mosaic, la lectura del manifest i la recollida d’adhesions han estat les accions més rellevants que ha viscut un Camp Nou vestit de gala pel partit contra l’Atlètic durant la diada de Sant Jordi
Els jugadors del Barça celebren el gol contra l'Atlètic | Europa Press
El Barça sentencia la Lliga per Sant Jordi (1-0)
Notícia: El Barça sentencia la Lliga per Sant Jordi (1-0)
Comparteix
El conjunt blaugrana ha esvaït els dubtes de les últimes jornades amb una victòria molt important contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou
Joan Laporta i Xavier Antich, al Camp Nou | Òmnium Cultural
El Barça i Òmnium aprofiten el partit de Sant Jordi per fer una gran acció
Notícia: El Barça i Òmnium aprofiten el partit de Sant Jordi per fer una gran acció
Comparteix
El Camp Nou es convertirà en un espai per reivindicar l'ús del català en l'esport
La graderia del Camp Nou, durant el Barça-Atlètic | Europa Press
Penja una bandera espanyola a la graderia del Camp Nou i surt escaldat
Notícia: Penja una bandera espanyola a la graderia del Camp Nou i surt escaldat
Comparteix
Durant el partit del Barça contra l'Atlètic de Madrid s'han viscut moments de molta tensió entre el públic a causa d'una bandera espanyola amb l'escut matalasser

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a abril 24, 2023 | 15:01
    Català abril 24, 2023 | 15:01
    Enhorabona!!!. Per cert: què hi dirà Leo Messi d'aixó?.
    • Icona del comentari de: Tenim memòria a abril 24, 2023 | 18:44
      Tenim memòria abril 24, 2023 | 18:44
      Potser millor guaitar més dins de casa... que dirà la tennista segons la qual la seva llengua no és una "llengua" ?
      • Icona del comentari de: Gironí. a abril 25, 2023 | 06:46
        Gironí. abril 25, 2023 | 06:46
        Doncs mireu: aquesta begurenca, d'ençà que va dir aquesta bajanada, no ha guanyat cap més torneig i ha baixat un grapat de llocs en la classificació. No em sap cap breu, ans tot el contrari.
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2023 | 11:02
          Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2023 | 11:02
          Pues ya ha ganado mas que tú... La gente dice esas cosas porque ya se ha hartado del "feixisme", del sectarismo, irracionalidad, totalitarismo, represión, imperialismo, etc., del "Movimiento" separata supremata del Nacional Catalanismo' inventa patrias y su 'Régimen' represivo, coaccionador, intolerable e insufrible... Hay gente que ya ve tanta imposición del catalán como absoluta represión de un Estado T0talitario a lo Gran Hermano de 1984; y precisamnte por ello muchos han decidido dejar de usarlo... O sea, tanta represión está creado justamente el efecto contraproducente al que el fachorrerio supremata independenciero pretendía... Ho sento molt, però algú ho havia de dir... Apa, Adeu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa