Món Esport
27 partits de sanció per al jugador que va agredir un àrbitre

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha anunciat una sanció duríssima per a un futbolista que fa unes setmanes va agredir un àrbitre. Èdgar Gallart, ja exjugador de l’Agramunt, estarà apartat dels terrenys de joc ni més ni menys que durant 27 partits. El 30 de gener, va donar un cop de puny al col·legiat que estava dirigint el matx del seu conjunt al camp del Palau d’Anglesola, corresponent a la Segona Catalana.

En primer lloc, en aquell partit, quan l’àrbitre va xiular el final de la primera meitat, jugadors d’un i de l’altre equip van iniciar una baralla. Per aquest motiu, l’esmentat Gallart i un jugador de l’equip local, Silvestre Montalvo, van ser expulsats. En aquell moment, tal com van narrar testimonis, Gallart va propinar un cop de puny al llavi d’un àrbitre de només 21 anys. A continuació, l’àrbitre va suspendre el matx momentàniament, i va ser traslladat a un CAP, on va obtenir un informe de lesions per denunciar el cas.

El motiu exacte de la greu sanció

En la seva pàgina web, la FCF ha explicat la sanció. En l’apartat en el qual s’especifiquen les sancions de cada jornada del campionat, s’han fet dues distincions. Per una banda, se l’han atorgat dos partits de suspensió per la targeta vermella que va veure, i “per comportar-se de manera violenta arran del joc o com a conseqüència directa d’algun episodi del mateix, sempre que l’acció origini risc, però no es produeixin conseqüències danyoses o lesives”.

Això vol dir que si la seva actitud violenta s’hagués quedat allà, només hauria rebut dos partits de sanció: un per la targeta vermella, i l’altre pel motiu esmentat. Tot i això, l’agressió a l’àrbitre, totalment injustificable, li ha augmentat 25 partits més la sanció: “Vint-i-cinc partits de suspensió per agredir a l’àrbitre necessitant atenció mèdica o, sense això, considerant que hi ha hagut risc greu”.

L’Agramunt va expulsar el jugador de la seva disciplina

Això sí: Gallart no complirà la sanció a les ordres de l’Agramunt. Després de l’agressió, el club va informar que havien expulsat el jugador del club, tot demanant disculpes “per l’incident i, especialment, a l’àrbitre. El club condemna qualsevol mena de violència i no tolera aquest tipus de comportament”.



Més notícies
Andreu Camps, secretari general de la RFEF | Europa Press
La RFEF acusa un àrbitre de no ajudar en la investigació del cas Negreira
Notícia: La RFEF acusa un àrbitre de no ajudar en la investigació del cas Negreira
Comparteix
La Federació Espanyola de Futbol ha concedit una roda de premsa per parlar al respecte
Xavier Estrada Fernández, àrbitre del VAR de LaLiga | Europa Press
Un àrbitre de LaLiga es querella contra Enríquez Negreira
Notícia: Un àrbitre de LaLiga es querella contra Enríquez Negreira
Comparteix
Ho ha fet el català Estrada Fernández, per la presumpta corrupció esportiva
El Comitè Tècnic d'Àrbitres, durant un reunió | CTA
Anticorrupció demana imputar l’expresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres
Notícia: Anticorrupció demana imputar l’expresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres
Comparteix
Enríquez Negreira també apareix esquitxat en aquest cas
Vinícius Jr, durant el matx al Sadar | @realmadrid
Vinícius li diu “fill de puta” a l’àrbitre i surt impune
Notícia: Vinícius li diu “fill de puta” a l’àrbitre i surt impune
Comparteix
El brasiler ha tornat a enviar un missatge a les xarxes socials després del partit al Sadar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa