Món Esport
La història real de la foto de l’Europa que ha generat una onada trànsfoba
  • CA

El Club Esportiu Europa, de la Vila de Gràcia de Barcelona, està molt sorprès pel rebombori que ha despertat una fotografia que s’ha compartit a les xarxes socials. Es tracta d’una imatge del futbolista Àlex Alcaide durant el partit del filial femení contra el Club Esportiu Pujadas, del districte de Sant Martí. La fotografa s’ha compartit al descans d’aquest duel, quan l’Europa estava guanyant el seu rival pel significatiu marcador de deu gols a zero.

La història de la fotografia d’Àlex Alcaide, jugador del filial femení de l’Europa

Aquesta imatge ha generat una gran quantitat de comentaris, ofenses i insults a les xarxes socials, ja que la gent, sense saber quina és la realitat que hi ha darrere, ha tret la conclusió que l’Àlex és un home que està jugant a l’equip femení de l’Europa i que gràcies a això s’ha donat aquest resultat. Ara bé, això no podria estar més allunyat de la realitat. Només hi ha una cosa certa: l’Àlex és un home. Aleshores, com pot ser que estigui jugant a un equip femení? Doncs perquè va néixer amb genitals femenins i fa poc ha començat el trànsit cap a home. La llei encara el considera una dona i, per tant, si vol jugar a futbol, ho ha de fer en un equip femení. Però afirmar que l’Europa s’està aprofitant d’això és rotundament fals.

Ell, de fet, no ha estat el responsable principal de la golejada de l’Europa. El marcador final ha estat de vint-i-tres a zero i ell només ha marcat dos d’aquests gols. En canvi, les jugadores Montse i Morales han estat molt més determinants en aquest sentit, ja que han aconseguit vuit i cinc dianes respectivament. El club ha explicat a Món Esport que això es deu al fet que el filial de l’Europa és un equip que tot just s’acaba de crear. El projecte és molt ambiciós i les futbolistes que hi participen tenen molta experiència, però la Federació Catalana de Futbol obliga tots els conjunts de nova creació a competir a la categoria més baixa, la Segona Catalana, quan el nivell real d’aquest nou filial de l’Europa és molt més elevat. Això està sent quelcom “difícil de gestionar”, però el club insisteix que la intenció no era humiliar el rival en cap cas.

El Club Esportiu Europa, en declaracions a Món Esport, ha explicat que l’Àlex és una persona molt oberta i està molt sorpresa de les reaccions que ha despertat aquesta fotografia. Està “en estat de shock, asseguren. El cert és que les xarxes socials de l’Europa s’han omplert d’insults trànsfobs, ja que la gent ha cregut que l’Àlex havia nascut amb genitals masculins i jugava a l’equip femení perquè se sentia dona, quan la història és completament inversa. En qualsevol cas, aquests comportaments tampoc no haurien estat acceptables i l’Europa ha reaccionat amb contundència: ha bloquejat diversos perfils i ha emès un comunicat on ha deixat clar que “no tolerarem atacs per qüestió de gènere”.

El “preu a pagar” pel gran creixement de l’Europa dels darrers anys

L’Europa és un club que ha crescut moltíssim en els últims anys. Tot i tractar-se d’un històric del futbol català i fins i tot estatal, ja que és un dels equips fundadors de la Lliga masculina, ha passat moltes temporades relativament oblidat en categories baixes i els ascensos dels darrers cursos l’han tornat a situar al mapa. El primer equip masculí i femení es troben en un gran estat de forma. De fet, han guanyat tots els partits que han disputat a les seves respectives categories. Això, sumat a l’aposta de convertir-se en un club antifeixista, antimasclista, antihomòfob i antiracista, ha fet que guanyi molta popularitat. Tanmateix, el club encara no està acostumat a tenir segons quina repercussió a les xarxes socials i aquest darrer cas ha causat molt impacte. No obstant això, des de l’Europa estan tranquils i asseguren que és “el preu a pagar” d’aquest creixement brutal dels darrers anys.



Més notícies
Kylian Mbappé, jugador del PSG | Europa Press
Mbappé pot esdevenir al PSG l’esportista millor pagat de la història
Notícia: Mbappé pot esdevenir al PSG l’esportista millor pagat de la història
Comparteix
Segons Le Parisien, el seu és el contracte més important d'un esportista en tota la història, tot superant el de Messi amb el Barça l'any 2017 o el de Mayweather amb el canal Showtime l'any 2013
Gavi, durant un partit del Barça | FC Barcelona
Xavi revela l’estat físic de Gavi després de retirar-se lesionat
Notícia: Xavi revela l’estat físic de Gavi després de retirar-se lesionat
Comparteix
Afortunadament, el migcampista andalús només ha rebut un cop i no causarà baixa
Sergi Roberto, jugador del FC Barcelona | @FCBarcelona_cat
Ja es coneix la lesió i el temps de baixa de Sergi Roberto
Notícia: Ja es coneix la lesió i el temps de baixa de Sergi Roberto
Comparteix
El jugador del Barça té una luxació a l'espatlla esquerra i estarà fora entre quatre i sis setmanes
Franck Kessié, durant el Barça-Athletic | FC Barcelona
El gran assenyalat de la golejada del Barça contra l’Athletic
Notícia: El gran assenyalat de la golejada del Barça contra l’Athletic
Comparteix
El partit dels blaugranes ha estat molt bo en línies generals, però l'actuació de Kessié ha deixat els culers molt freds

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 25, 2022 | 10:50
    Doctor Strangelove octubre 25, 2022 | 10:50
    Sense comentaris! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa