Món Esport
La surrealista proposta de l’Aragó per repartir les seus dels Jocs d’hivern

El govern de l’Aragó ha tornat a la càrrega amb la seva particular batalla contra Catalunya pel repartiment de les seus dels Jocs Olímpics d’hivern de 2030. Després que el president Javier Lambán rebutgés la primera proposta de candidatura que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) va posar sobre la taula, el seu conseller de Cultura i Esport, Felipe Faci, ha presentat una alternativa per tal de satisfer les peticions aragoneses.

La nova proposta de l’Aragó per als Jocs d’hivern

La nova proposta de l’Aragó demana que les proves d’esquí alpí, esquí acrobàtic i snowboard, fins ara projectades a pistes catalanes, també es disputin en el seu territori. A la vegada, però, proposa que l’esquí de fons, que s’havia situat a Candanchú, també tingués representació a Catalunya. I això com es faria? Doncs Faci suggereix que es divideixi cada prova per gènere. És a dir, que, per exemple, l’esquí alpí masculí es disputi a l’Aragó i el femení a Catalunya i així successivament.

Per què no té sentit la proposta aragonesa?

Malgrat que el COE ha dit que estudiarà aquesta proposta, des del punt de vista econòmic i olímpic té molt poc sentit. Des de fa anys, el Comitè Olímpic Internacional (COI) demana que els Jocs se celebrin generant el mínim impacte possible a cada territori. És a dir, que s’aprofitin instal·lacions i recursos ja existents per dur a terme les proves en qüestió. És per això que alguns esports, com el bobsleigh haurien d’anar fora de l’Estat espanyol, ja que no hi ha cap pista i no tindria sentit fer-ne una i que quedés inutilitzada. Així doncs, si s’acceptés la proposta aragonesa, s’haurien de muntar pistes d’esquí alpí, acrobàtic, de fons i snowboard a dos territoris diferents, cosa que generaria un impacte molt més pronunciat. A més a més, també costaria el doble de diners per motius evidents. Els valors de l’esport i l’olimpisme que volen promoure uns Jocs tampoc no van en la direcció de dividir els atletes per gènere en dos espais diferents. El Comitè Olímpic Català (COC) encara no s’ha pronunciat, però la Generalitat de Catalunya ja ha alertat que no té la intenció de canviar la proposta que ja s’havia pactat amb el COE.Més notícies
Cerimònia de clausura dels darrers Jocs Olímpics d'hivern | Europa Press

Nou conflicte entre Aragó i Catalunya pels Jocs Olímpics d’hivern de 2030

Notícia: Nou conflicte entre Aragó i Catalunya pels Jocs Olímpics d’hivern de 2030
Comparteix
El president aragonès, Javier Lambán, ha rebutjat la proposta del Comitè Olímpic Espanyol i demana acollir més proves
Una imatge promocional dels darrers Jocs d'Hivern | Europa Press

Ja es coneix el pes respectiu d’Aragó i Catalunya als Jocs d’hivern de 2030

Notícia: Ja es coneix el pes respectiu d’Aragó i Catalunya als Jocs d’hivern de 2030
Comparteix
El Comitè Olímpic Espanyol ha comunicat la proposta definitiva de la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a abril 07, 2022 | 16:32
    ton c. abril 07, 2022 | 16:32
    FINS ON ESTEU DISPOSATS A ARRIVAR SR. LAMBÀN, FINS ON T´HAN DIT QUE ES POT ESTIRAR AQUEST FIL?, TINC CURIOSITAT PER VEURE EL COE, I EL GOBIERNO DE ESPAÑA, COM S´HO FAN PER CONTENTAT TOTA AQUESTA COLLA.
  2. Icona del comentari de: JordiP a abril 07, 2022 | 17:18
    JordiP abril 07, 2022 | 17:18
    Segueixen fent tot el possible per guanyar els JJOO de 2030. Jo els deixaria sol, per cpaerruts i fantasmes. L'odi anticatalà de Lambàn només pot anar contra la candidatura: si NO es guanyés (el més lògic, vist l'empenta dels "tuercebotas", guanyadors de tres derrotes), la culpa seria de Catalunya, que no hauria fet tot el necessari, i si SÍ es guanyés (força possible, vista l'experiència de Catalunya en campionats d'aquests), seria gràcies a la universalitat i bon fer dels aragonesos, encapçalats pel seu líder omnipotent, el President Lambàn. Diu que o els JJOO es fan amb igualtat o no hi hauran Jocs. Doncs bé: que no hi hagin Jocs. Si Aragó, que és aquí el convidat, vol ser l'important, nosaltres el deixem que s'estrelli sol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa