Món Esport
Nou conflicte entre Aragó i Catalunya pels Jocs Olímpics d’hivern de 2030

Javier Lambán, president del Govern de l’Aragó, ha rebutjat la proposta del Comitè Olímpic Espanyol (COE) respecte a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern de 2030 Barcelona-Saragossa-Pirineus. Segons informa l’Agència EFE, Lambán reclama més protagonisme per a l’Aragó i considera que el repartiment de seus “no és equilibrat”. El president aragonès també assegura que ell mateix s’encarregarà de fer arribar a Alejandro Blanco, president del COE, la seva pròpia proposta per a aquesta candidatura. Caldrà saber si el COE l’accepta i si aleshores s’envia al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja que ells dos sí que havien aprovat la primera proposta de Blanco, que va enviar ahir mateix.

El repartiment de seus entre Aragó i Catalunya per als Jocs d’hivern de 2030

Cal recordar que en el document que havia enviat el COE el repartiment de seus quedava de la següent manera: a Catalunya s’hi havien de celebrar totes aquelles proves relacionades amb l’esquí alpí (amb seu a la Molina i a la Masella), l’esquí acrobàtic (Baqueira-Beret), l’esquí de muntanya (Boí Taüll), el snowboard (Baqueira-Beret) i l’hoquei gel (al Palau Sant Jordi de Barcelona). D’altra banda, a l’Aragó hi anirien el patinatge artístic i de velocitat (Saragossa ciutat), el curling (Jaca) i l’esquí nòrdic (Candanchú). Aquest repartiment estava basat en les infraestructures amb què compten ambdós territoris, ja que el Comitè Olímpic Internacional (COI) demana que no es facin construccions d’equipaments que no es puguin utilitzar en un futur per evitar el que es coneix com a elefants blancs. D’aquesta manera, els salts de trampolí, la combinada nòrdica, el luge, el skeleton i el bobsleigh haurien d’haver anat fora de l’Estat espanyol. Ara, però, caldrà saber què demana l’Aragó i veure si es pot arribar a una nova entesa.



Més notícies
Una imatge promocional dels darrers Jocs d'Hivern | Europa Press
Ja es coneix el pes respectiu d’Aragó i Catalunya als Jocs d’hivern de 2030
Notícia: Ja es coneix el pes respectiu d’Aragó i Catalunya als Jocs d’hivern de 2030
Comparteix
El Comitè Olímpic Espanyol ha comunicat la proposta definitiva de la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern
Gerard Esteva, president de la UFEC i el Comitè Olímpic Català | Jordi Borràs
Gerard Esteva: “L’Aragó és necessari per als Jocs per culpa dels catalans”
Notícia: Gerard Esteva: “L’Aragó és necessari per als Jocs per culpa dels catalans”
Comparteix
El president del Comitè Olímpic Català analitza la situació de la candidatura dels Jocs d'hivern del 2030 en una entrevista amb Món Esport

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a març 29, 2022 | 18:25
    fat boy març 29, 2022 | 18:25
    Pero que no s'havia de fer un referendum?. O es que era una altra conya marinera del govern del Vichy Catalan?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa