Món Esport
Setmana gairebé perfecta per al bàsquet català

El bàsquet català professional està vivint una de les millors temporades de la seva història. Els seus tres equips, el Barça, la Penya i el Manresa, estan imparables tant a Europa com a la Lliga ACB, on es reparteixen les quatre primeres posicions amb el Reial Madrid com a convidat desagradable. A l’Eurolliga, el Barça lidera la classificació, la Penya també domina el seu grup de l’Eurocup, mentre que el Manresa està a prop de passar a la pròxima ronda de la Champions. En aquesta setmana s’ha tornat a copsar el gran estat de forma dels tres conjunts, amb un petit asterisc.

Penya 65-50 Lietkabelis

Carles Duran ha celebrat la seva renovació com a entrenador de la Penya fins a l’any 2025 amb una victòria solvent a l’Eurocup. Els verd-i-negres han superat el Lietkabelis lituà gràcies al gran joc coral que predomina a l’equip badaloní des de l’arribada del tècnic català, que ha donat al conjunt un plus guanyador que no tenia des de feia anys. Els locals han dominat el partit des del primer període i l’han sentenciat al tercer gràcies a un gran parcial. Amb aquest triomf, es fan forts al capdavant del seu grup de l’Eurocup.

Baskonia 77-96 Barça

Cap opció per al Baskonia, que es troba molt lluny del seu millor nivell, contra un Barça imparable des de la línia de tres. El base argentí Nico Laprovittola ha ofert un recital a la pista basca en aquest duel ajornat de la Lliga ACB i ha anotat fins a vint-i-quatre punts, tots ells de triple. En concret, n’ha ficat vuit dels onze que ha intentat. Amb aquesta victòria els de Sarunas Jasikevicius han aconseguit, finalment, prendre el lideratge al Reial Madrid. El millor de tot per als blaugranes és que encara tenen un partit menys que els blancs.

Darussafaka 89-84 Manresa

Els del Bages posen la nota negativa a la setmana gairebé immaculada del bàsquet català. El Darussafaka ha signat un primer quart excels i els catalans han anat a remolc durant tot el duel. Tot i això, han estat a punt de remuntar gràcies a un grandíssim Chima Moneke, que ha acabat amb vint-i-sis punts. En qualsevol cas, el Manresa depèn d’ell mateix per passar de ronda a la Basketball Champions League, però haurà de derrotar el líder del grup, el Tofas Bursa, al Nou Congost. A més a més, els bagencs també van perdre el dilluns un duel ajornat de l’ACB contra el València.



Més notícies
LeBron James es queixa d'una lesió al genoll | Europa Press
La trista injustícia que li ha tocat viure a LeBron James
Notícia: La trista injustícia que li ha tocat viure a LeBron James
Comparteix
L'aler dels Lakers continua batent rècords mai vistos, però el seu equip perd partit rere partit
Imatge del Zalgiris - Barça | FC Barcelona
El Barça i el Zalgiris homenatgen Ucraïna i reclamen que s’aturi la guerra
Notícia: El Barça i el Zalgiris homenatgen Ucraïna i reclamen que s’aturi la guerra
Comparteix
Tots dos equips han modificat la seva vestimenta per solidaritzar-se amb el poble ucraïnès

Comentaris

  1. Icona del comentari de: pere a març 17, 2022 | 12:39
    pere març 17, 2022 | 12:39
    i el basquet femeni no existeix?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa