Món Esport
La Penya i el Manresa compensen la funesta setmana del Barça a Europa

El Joventut de Badalona i el BAXI Manresa han estat les notes positives de la setmana del bàsquet català a Europa, perquè el Barça ha perdut els dos partits que ha disputat. La Penya va vèncer amb autoritat a la pista del JL Bourg francès (65-86) i manté així la segona posició al grup A de l’Eurocup. El Manresa, per altra banda, es va imposar a Turquia davant el Bahcesehir Koleji per un punt (76-77), gràcies a un triple final del nord-americà Jerrick Harding, el millor jugador dels del Bages aquesta campanya. Finalment, el Barça ha protagonitzat una setmana nefasta. Els culers tenien una gran oportunitat de guanyar contra dos rivals directes, però han perdut els dos enfrontaments. El primer, a la pista d’Olympiacos (77-70) i el segon, a la de Fenerbahce (81-73). Amb aquestes derrotes, els blaugranes són tercers, però a només una derrota de perdre el factor pista al Play Off.

El Barça encadena tres derrotes en sis dies

Després de la derrota a la Lliga ACB el passat dissabte, a la pista del Casademont Saragossa, els homes de Sarunas Jasikevicius no aixequen cap i han perdut els dos duels d’Eurolliga d’aquesta setmana. Val a dir que no eren partits senzills: el primer, a la pista del líder, l’Olympiacos grec; el segon, al pavelló del Fenerbahce turc, una de les plantilles més fortes de la competició. Ara bé, els dos encontres han deixat palès que el Barça encara és lluny dels principals equips europeus. Els dos partits han tingut una cosa en comú: gran primer quart dels catalans, però desfeta a partir del segon període. Contra el Fenerbahce, els culers dominaven de 12 punts al final del primer quart i han acabat cedint de vuit. Toca reflexionar i passar pàgina, perquè s’acosta el tram final de temporada. Després del revés a la Copa, cal millorar el rendiment.

Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça | FC Barcelona
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça | FC Barcelona

La Penya exhibeix múscul a França (65-86)

Els badalonins han quallat un dels millors partits de la temporada a la pista del JL Bourg francès. Ante Tomic ha estat, sense cap mena de dubte, el millor jugador del matx (22 punts i 8 rebots), però Kyle Guy també s’ha lluït amb 21 punts. La defensa dels homes de Carles Duran també ha estat impecable, asfixiant els atacs dels locals. Amb aquest triomf, els catalans consoliden la segona posició i vencen un rival directe, al qual també li guanyen l’average.

El Manresa guanya amb un triple sobre la botzina (76-77)

Jerrick Harding és decisiu per al Manresa. El nord-americà ha clavat un triple a l’últim segon d’encontre per regalar la victòria als manresans, a la pista del Bahcesehir Koleji turc. Al contrari que a la Lliga ACB, els del Bages estan realitzant una gran temporada a la Champions League. No obstant això, els homes de Pedro Martínez van tenir un pèssim inici, amb un parcial d’11-0 favorable als locals. De mica en mica, el Manresa es va anar refent i Harding va declinar la balança per als del Bages.



Més notícies
L'Olímpic de Badalona, durant un dels partits de Copa | Europa Press
Badalona demostra per què és una de les capitals europees del bàsquet
Notícia: Badalona demostra per què és una de les capitals europees del bàsquet
Comparteix
La Copa celebrada al Pavelló Olímpic ha estat tot un èxit, tot i que el Joventut es quedés a les portes de la final
Pilotes de bàsquet | Foto de Todd Greene a Unsplash
Denuncien els comentaris masclistes d’un àrbitre en un partit de bàsquet
Notícia: Denuncien els comentaris masclistes d’un àrbitre en un partit de bàsquet
Comparteix
Les jugadores del Museu del Còmic CB Castelldefels 2025 han difós una carta a la Federació explicant els fets
Els jugadors del Barça celebren la victòria contra el Bayern | FC Barcelona
El Barça, l’únic que se salva a la mala setmana del bàsquet català a Europa
Notícia: El Barça, l’únic que se salva a la mala setmana del bàsquet català a Europa
Comparteix
Els blaugranes han guanyat els seus dos partits d'Eurolliga, però la Penya i el Manresa han perdut
Joel Parra, durant la victòria de la Penya | Europa Press
Jornada de contrastos entre els equips catalans a l’ACB
Notícia: Jornada de contrastos entre els equips catalans a l’ACB
Comparteix
Derrota inesperada del Barça, el Girona perd contra el campió de Copa i victòries importants de Manresa i Penya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa