Món Esport
Denuncien els comentaris masclistes d’un àrbitre en un partit de bàsquet

El partit de bàsquet de Primera Autonòmica entre el Museu del Còmic CB Castelldefels 2025 i el CB Valls ha acabat amb una denúncia de les jugadores del Castelldefels pels comentaris masclistes d’un dels àrbitres del partit disputat durant el darrer cap de setmana. Els fets han començat en el moment en el qual una jugadora de l’equip local ha fet una protesta des de la banqueta per una falta personal xiulada pel col·legiat del duel i, a continuació, ha començat una discussió entre l’àrbitre del partit i la jugadora: “Tu calla que no en tens ni puta idea”, ha dit l’àrbitre tot fet una fura.

La discussió entre la jugadora del Castelldefels i l’àrbitre

A conseqüència de la resposta de l’àrbitre, la jugadora ha recriminat ràpidament: “No estic a la pista no et dirigeixis a mi”, ha dit en veu alta. Tot plegat, ha provocat que l’àrbitre respongués, de nou, i de males maneres, a la jugadora. “Ella no arbitra i és massa jove per saber-ne de bàsquet. Si es comporta com una neneta, cal ensenyar-li” ha dit l’àrbitre segons una carta difosa pel club on ha explicat clarament els incidents vistos durant el partit. Posteriorment, quan la jugadora va sortir a pista, l’àrbitre la va sancionar ràpidament amb tres faltes personals i unes passes. Un cop finalitzat el partit, Clara Verdeguer, capitana del Castelldefels, ha anunciat que l’àrbitre seria denunciat: “No podrà xiular partits perquè no permetran aquesta mala praxi. Amb un equip de Lliga EBA no s’hauria atrevit a fer-ho”, ha dit Clara Verdeguer. Seguidament, l’àrbitre ha tornat a fer un comentari fora de lloc: “Com a mínim als partits masculins no m’avorreixo”, ha contestat.

La Federació Catalana de Bàsquet ja ha fet un comunicat

La Federació Catalana de Bàsquet ha fet un comunicat on ha especificat que s’ha obert un expedient per analitzar el cas amb detall. “Arran de la informació rebuda referent als fets ocorreguts el passat 5 de febrer, en el decurs del partit del Campionat de Catalunya de 1a Categoria Femenina entre el Museu del Còmic BF Castelldefels 2025 i el CB Valls DIC, amb un dels col·legiats del partit, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el seu Comitè d’Àrbitres al capdavant, vol comunicar que estem treballant per l’aclariment dels fets. La línia del Comitè d’Àrbitres, com de la Federació Catalana de Basquetbol, és de tolerància 0 davant d’actituds i comportaments antiesportius, provats, en contra de l’harmonia de l’organització federativa o en contra el decòrum o la dignitat esportiva”.



Més notícies
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | FC Barcelona
Bartomeu, investigat per ‘comprar’ periodistes amb diners del Barça
Notícia: Bartomeu, investigat per ‘comprar’ periodistes amb diners del Barça
Comparteix
Els periodistes Marçal Lorente i Albert Lesan haurien rebut diners del club a través de terceres empreses i sota conceptes ficticis
Arne Espeel, porter del Winkel Sport B | Facebook
Mor un jove porter de 25 anys després d’aturar un penal
Notícia: Mor un jove porter de 25 anys després d’aturar un penal
Comparteix
El jugador del Winkel Sport belga ha aturat un penal i, seguidament, ha caigut sobtadament sobre la gespa
Xavi Hernández i Quique Setién, abans del Vila-real-Barça | Europa Press
Els dos problemes del Barça en el partit contra el Vila-real, segons Xavi
Notícia: Els dos problemes del Barça en el partit contra el Vila-real, segons Xavi
Comparteix
El tècnic egarenc ha analitzat la victòria del seu conjunt a la segona volta de la Lliga
Onze titular del Barça contra el Vila-real | FC Barcelona
El gran assenyalat de la victòria del Barça a Vila-real
Notícia: El gran assenyalat de la victòria del Barça a Vila-real
Comparteix
Robert Lewandowski, davanter del club blaugrana, continua sense estar encertat de cara a porteria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa