Món Esport
El Barça rep els reconeixements més importants en el moment més oportú

El Barça de Sarunas Jasikevicius ha estat el gran protagonista dels premis de l’Eurolliga 2021-2022. L’aler-pivot montenegrí Nikola Mirotic ha estat escollit Most Valuable Player (MVP), és a dir, jugador més valuós de la temporada. Es tracta del reconeixement més important de la competició, ja que escull el millor jugador de la temporada regular del torneig. Dit d’una altra manera, es pot considerar que Mirotic ha estat reconegut com a millor jugador de tot el bàsquet europeu. Aquests premis s’han entregat el dia abans de l’inici de la final four, que enfrontarà els blaugranes amb el Reial Madrid a la segona semifinal aquest dijous. L’altra eliminatòria la disputaran l’Anadolu Efes turc i l’Olympiacos grec.

Nikola Mirotic, MVP de l’Eurolliga amb una temporada espectacular

El cert és que amb els números que ha assolit Mirotic a l’Eurolliga durant aquesta temporada, hauria estat tota una sorpresa que no hagués estat premiat amb el MVP. Ha aconseguit una mitjana de fins a setze punts per partit i cinc rebots, que s’han traduït en una mitjana de gairebé vint punts per duel. Ha estat el líder indiscutible del Barça en aquesta competició, que ha acabat la fase regular al primer lloc de la classificació amb vint-i-una victòries i set derrotes. A més a més, l’equip culer ha batut alguns rècords de l’Eurolliga, com per exemple el rècord de victòries de la primera volta.

Aquesta és la segona vegada a la història que un jugador del Barça aconsegueix el MVP de l’Eurolliga. El guardó s’entrega des de 2005 i l’any 2009 el mític escorta català Juan Carlos Navarro el va aconseguir. Per la seva banda, el Reial Madrid ha situat tres jugadors diferents amb aquest reconeixement: Sergio Rodríguez l’any 2014, Sergio Llull l’any 2017 i Luka Doncic l’any 2018. Només hi ha una persona que ha repetit aquest guardó, que va ser Anthony Parker els anys 2005 i 2006 amb el Maccabi de Tel Aviv.

Rokas Jokubaitis, millor jugador jove

D’altra banda, l’Eurolliga també ha reconegut Rokas Jokubaitis com a millor jugador jove de la competició aquesta temporada. El base lituà ha fet una mitjana de set punts i tres assistències per partit i en algunes ocasions ha estat el protagonista de l’equip i ha liderat remuntades i triomfs èpics amb només vint-i-un anys. Pel que fa als altres premis, destaca que qui ha estat escollit com a millor entrenador ha estat un exblaugrana, el grec Georgios Bartzokas, que ha conduït l’Olympiacos a la final four.



Més notícies
Laia Palau, durant un partit de l'Uni Girona | Europa Press
Es retira la llegendària Laia Palau als 42 anys
Notícia: Es retira la llegendària Laia Palau als 42 anys
Comparteix
La mítica jugadora de bàsquet ha evitat parlar de "retirada", perquè continuarà vinculada a aquest esport
El Palau Olímpic de Badalona | Club Joventut de Badalona
Badalona, seu de la Copa de bàsquet 38 anys després
Notícia: Badalona, seu de la Copa de bàsquet 38 anys després
Comparteix
El Palau Olímpic de Badalona acollirà aquesta competició de l'ACB entre el 16 i el 19 de febrer de 2023
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça de bàsquet | Europa Press
El Barça s’emporta el derbi català a Manresa i el Joventut guanya a Vitòria
Notícia: El Barça s’emporta el derbi català a Manresa i el Joventut guanya a Vitòria
Comparteix
El FC Barcelona acaba la fase regular de l'ACB en la primera posició, el Joventut quart i BAXI Manresa setè
L'afició del Manresa, a Miribilla | Europa Press
Al Manresa se li escapa el somni europeu, però la seva afició fa història
Notícia: Al Manresa se li escapa el somni europeu, però la seva afició fa història
Comparteix
L'equip del Bages ha perdut la final de la Basketball Champions League contra el Tenerife (87-98)

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa