El Manresa és un tifó, la Penya viu un sotrac i ajornat el duel del Barça

La jornada de Lliga ACB dels equips catalans s’ha acabat abans del que estava previst. El partit que havia de disputar el Barça contra l’UCAM Múrcia aquest diumenge 13 de febrer a les 20:00 hores ha quedat ajornat pels casos de Covid-19 que pateix el rival dels blaugranes. La notícia positiva del cap de setmana ha estat la victòria del Baxi Manresa davant el Casademont Saragossa per 94-73. Per contra, el Joventut de Badalona ha perdut a casa contra el Lenovo Tenerife. Ara, tots tres equips catalans tenen la vista posada en la Copa del Rei que se celebra entre dijous i diumenge de la setmana vinent.

El Manresa fa por (94-73)

L’equip de Pedro Martínez ocupa la tercera posició de la classificació i està oferint un rendiment absolutament espectacular durant aquesta temporada. La seva última víctima ha estat el Casademont Saragossa, que no va tenir cap opció al Nou Congost. Els visitants tan sols van aguantar el ritme de l’equip del Bages durant els primers deu minuts de partit, que van acabar amb un resultat de 17-15. El Manresa va protagonitzar un parcial aclaparador de 20-3 al segon quart gràcies a sis triples consecutius. Els catalans no van permetre cap cistella del Saragossa durant els primers cinc minuts del segon període. La diferència al marcador al descans era de quinze punts (40-25).

L’equip aragonès va tractar de reduir la distància a l’electrònic després del descans, però els locals van sufocar qualsevol intent de rebel·lió i sempre van tenir més de deu punts d’avantatge. El Manresa va oferir espectacle fins al final, ja que Sylvain Francisco va protagonitzar un gran últim quart, on va anotar onze punts dels catorze que va sumar en tot el duel. Tot i això, el màxim realitzador de l’equip de Pedro Martínez va ser Joe Thomasson amb quinze punts.

La Penya s’apaga al tercer quart (58-74)

El Joventut de Badalona va encaixar la seva tercera derrota consecutiva en Lliga. L’equip badaloní se situa ara mateix sisè a la classificació després d’haver perdut algunes posicions fruit d’aquesta mala ratxa. El Lenovo Tenerife va generar molts problemes a la Penya des dels primers minuts del partit per mitjà de la parella formada entre Marcelinho Huertas i Shermadini. Els catalans van sobreviure durant els dos primers quarts, que es van caracteritzar per una anotació molt baixa. De fet, el resultat al descans era de 29-27.

L’equip de Carles Duran va començar molt bé després del descans i va obtenir una renda de nou punts gràcies a tres cistelles d’Ante Tomic. El croat va ser el màxim anotador del partit amb 23 punts. No obstant això, el Tenerife va refer-se ràpidament i va propinar un cop letal als locals amb un parcial de 5-22. Els canaris van obtenir una renda de vuit punts i els badalonins no van aconseguir reaccionar a causa del seu desencert. La Penya tan sols va anotar tres dels 22 triples que va intentar. Marcelinho va sentenciar el duel amb una autèntica exhibició a través de la qual va arribar als 22 punts. El seu company Shermadini en va aportar vint.