El Manresa certifica la seva gran temporada amb el retorn a la Copa

Els partits ajornats a causa de la pandèmia del coronavirus han fet que el que era una evidència des de gairebé l’inici de temporada, hagi trigat molt més del compte a materialitzar-se, però finalment ha passat. El Bàsquet Manresa ha aconseguit acabar la primera volta de la Lliga ACB entre els vuit millors classificats i, com a recompensa, s’ha classificat per a la Copa, que es disputarà el mes vinent a Granada. Al Bages s’ha celebrat com la veritable gesta que suposa per al club, ja que això no passava des del 2004.

L’equip dirigit per Pedro Martínez ha certificar el seu accés a la Copa ACB amb una victòria molt contundent contra l’Obradoiro gallec (104-84). Tots dos conjunts han competit frec a frec fins al descans. De fet, els catalans han marxat als vestidors amb dos punts de desavantatge. Ara bé, al tercer quart, els manresans han fet un pas endavant i han començat a marxar al marcador, mentre que el darrer període ja ha estat el de la sentència. Chima Moneke ha estat l’MVP indiscutible del duel, amb uns números que espanten. Ha anotat 32 punts i ha capturat 12 rebots, és a dir, una doble figura, cosa que li ha suposat fins a 39 punts de valoració. L’aportació de Thomasson, Dani Pérez i Valtonen també ha estat destacable.

La Penya es fa forta al Palau

Per la seva banda, el Club Joventut de Badalona ha jugat un partit d’Eurocup on, novament, ha tornat a sortir victoriós. La víctima ha estat el Trento, que ha marxat escaldat del Palau Olímpic (82-65). Els catalans han dominat des del primer quart, on s’han escapat del marcador i així s’han mantingut durant tot el partit. Com no podia ser d’una altra manera, Brodziansky ha tornat a ser el jugador més ben valorat, amb 21 punts i 22 de valoració.

El Barça manté la mala ratxa

Nova derrota dels de Sarunas Jasikevicius, que ja en sumen quatre en els darrers cins partits, cosa anòmala aquesta temporada. Els blaugranes han visitat l’Unics Kazan en un duel vibrant (70-64), que s’ha resolt al tercer quart, quan els locals han estat clarament superiors amb uns grans Lorenzo i John Brown. Al darrer període, el Barça ha estat a punt de remuntar. Quedava un minut i mig pel final, Cory Higgins, el millor dels culers, ha fallat un triple que hauria suposat posar-se a dos punts dels russos.