Dues victòries per la Penya, una pel Manresa i cap pel Barça

La jornada dels equips catalans a la Lliga ACB d’aquest cap de setmana s’ha saldat amb tres victòries i una derrota. El Joventut ha superat dos compromisos molt difícils. Primer, es va imposar al Río Breogán a l’Olímpic el passat divendres. Dos dies després, els badalonins han vençut a domicili el Surne Bilbao Basket. El Manresa va continuar la seva bona dinàmica guanyant l’Urbas Fuenlabrada al Nou Congost per seguir en tercera posició.. El Barça no va tenir tanta sort i va caure a la pista del València per 86-76.

La Penya trenca una mala dinàmica amb dues victòries

El Joventut de Badalona necessitava urgentment guanyar, ja que arribava a aquest cap de setmana després de tres derrotes seguides. Primer, l’equip de Carles Duran es va desfer del Río Breogán (96-87) en un partit que es va resoldre a la pròrroga. La Penya no va ser capaç d’aprofitar la renda de set punts que va aconseguir quan faltaven tres minuts pel final del matx. Els gallecs es van avançar faltant cinc segons, però Willis va capgirar el marcador amb un triple. Mahalbasic va igualar el marcador sobre la botzina i va forçar el període extra. Els catalans van desequilibrar el duel a la pròrroga, gràcies als seus quatre triples anotats. Brandon Paul va ser el màxim anotador verd-i-negre amb vint punts.

Dos dies després, la Penya ha sumat un nou triomf a la pista del Surne Bilbao Basket (71-77). Els badalonins han dominat el marcador en tot moment durant aquest duel. L’equip de Carles Duran ha passat per sobre del seu rival a la primera meitat liderat per un impecable Joel Parra, que ha estat el màxim anotador visitant amb 19 punts, deu d’ells abans del descans. A més, els verd-i-negres han capturat el doble de rebots que els locals durant els dos primers quarts. Tot això ha permès que els badalonins disposessin de quinze punts d’avantatge a la mitja part. Els bascos han remat contra corrent durant els minuts finals i han arribat a acostar-se a menys de deu punts, però en cap moment ha perillat l’avantatge català. El Joventut de Badalona ocupa actualment la cinquena posició.

El Manresa es complica, però supera el Fuenlabrada (99-89)

El BAXI Manresa va protagonitzar un gran inici que aventurava un partit plàcid, ja que l’equip del Bages guanyava per 31-18 al final del primer quart. L’Urbas Fuenlabra va aconseguir igualar el ritme dels locals al segon període, però els catalans no van permetre que es reduís la diferència al marcador. El duel es va ajustar molt al tercer període, els madrilenys van escurçar la diferència fins a un únic dígit gràcies als quinze punts que van anotar en cinc minuts. El partit es va mantenir ajustat fins a l’últim període, on els visitants van arribar a guanyar per quatre punts. Però el Manresa va colpejar el seu rival amb un parcial d’11-2 que va deixar el matx sentenciat. Thomasson, amb 17 punts, i Maye, amb 16, van estar els màxims anotadors manresans.

El Barça punxa a València

Culers i taronges van protagonitzar un duel igualadíssim que van resoldre els locals a l’últim quart. La diferència al marcador al començament del quart període era de tres punts. Llavors, el Barça no ha gestionat bé els darrers compassos del partit i tan sols ha anotat quinze punts als últims deu minuts. No obstant això, els blaugranes segueixen segons i la seva distància respecte al lideratge continua sent de dues victòries perquè el Madrid ha perdut a la seva pista contra el Baskonia. Val a dir que l’equip de Sarunas Jasikevicius ha disputat tres partits menys que els blancs fins al moment.