Memphis i Ferran donen la victòria al Barça en un partit d’infart (1-2)

Després d’haver guanyat i golejat equipassos com el Nàpols, el València o l’Atlètic de Madrid, el Futbol Club Barcelona ha estat a punt d’ensopegar contra l’Elx, en un desplaçament que ha estat una autèntica trampa per als blaugranes. Xavi Hernández ha vist com el bon plantejament de Francisco i una mica de fortuna provocaven un avançament al marcador dels alacantins. El Barça ha hagut de mastegar sorra per remuntar el partit, amb un Édgar Badia, porter dels il·licitans, encertadíssim. Finalment, Ferran Torres i Memphis Depay han donat la victòria als culers en una segona meitat molt ben treballada (1-2).

Un Elx molt seriós complica la vida al Barça

L’Elx ha posat les coses molt complicades al Barça des del primer minut. Els alacantins han defensat amb bloc baix i, sobretot, han impedit que els blaugranes poguessin pressionar-los amb pilotes llargues als seus davanters. Els de Xavi tenien la possessió, però era molt estèril, ja que les ocasions de gol han trigat molt a arribar. A la mitja hora de partit, però, n’ha arribat una de claríssima. Ousmane Dembélé s’ha trobat sol davant d’Édgar Badia, l’ha intentat superar amb una vaselina i el porter l’ha aturada. Tanmateix, el rebot ha caigut a les botes de Frenkie de Jong, qui, amb tota la porteria per a ell, ha rematat al primer toc. Ara bé, ha arribat el defensa Diego González com un esperitat per treure la pilota a la línia de gol.

A partir d’aquí, el partit s’ha animat i fins i tot s’ha tornat una mica boig. Tete Morente, per part de l’Elx, ha perdonat davant de Ter Stegen, mentre que en l’acció posterior, De Jong ha comès un altre error greu, quan no ha pogut realitzar un bon xut en un mà a mà amb Édgar Badia. El porter català ha salvat els seus amb una bona aturada. Ja arribava el minut 45 i la sensació era que el Barça mereixia una mica més. En comptes d’això, càstig duríssim abans del descans. Pedri González ha errat una passada que s’ha convertit en una assistència per a Fidel. Dani Alves ha estat molt tou i no l’ha frenat, mentre que Ter Stegen, molt mal posicionat sota pals, no ha pogut fer res per aturar el seu xut.

Memphis i Ferran tornen a somriure i donen la victòria al Barça

Xavi ha fet entrar Ferran Torres a la mitja part, ja que el seu experiment d’utilitzar Gavi de fals extrem i jugar amb quatre migcampistes ha fracassat. L’encert del tècnic egarenc ha estat total. Amb l’extrem valencià, hi ha hagut molt més domini, propiciat també perquè els il·licitans no han pogut mantenir el mateix ritme del primer temps. Tan bo ha estat el canvi de Xavi, que el mateix Ferran Torres s’ha encarregat d’empatar el partit en una acció embolicada a l’interior de l’àrea de l’Elx al minut 60, que ha acabat amb una assistència de Jordi Alba perquè l’extrem marqués a plaer.

El Barça no s’ha aturat amb el gol i ho ha continuat intentant. El mateix Ferran n’ha tingut una altra de claríssima, en un xut franc davant d’Édgar Badia que ha sortit per damunt del travesser. Ara bé, l’Elx, un equip que es troba en estat de gràcia des de l’arribada de Francisco a la banqueta, tampoc no ho ha deixat de provar. Al minut 65, Ter Stegen s’ha redimit de l’error en el gol de la primera meitat i ha aturat una rematada de Pere Milla a boca de canó amb una intervenció de mèrit.

A partir del minut 75, ha estat un miracle que el Barça no marqués. Bé, un miracle amb nom i cognoms: Édgar Badia. En primera instància, Ferran Torres ha tingut un mà a mà claríssim i el porter català ha tret un peu perfecte per impedir el gol. En l’acció posterior, Adama Traoré, que acabava d’entrar, ha centrat una pilota a l’àrea que el mateix Ferran ha rematat entre els tres pals i, novament Badia, ha salvat els seus amb una aturada sensacional.

Édgar Badia ha fet tot el que ha pogut fins que la superioritat ofensiva del Barça li ha passat pel damunt en forma de penal. Memphis Depay, que també ha entrat a la segona part, ha forçat el llançament des dels onze metres en la lluita d’una pilota amb Barragán, qui ha comès unes mans clares. El mateix Memphis, que ho ha passat malament durant el temps que ha estat lesionat, ha donat la victòria als culers amb una execució meravellosa per l’escaire. Als darrers instants del partit, Jordi Alba ha tocat una pilota amb la mà a l’interior de l’àrea que l’àrbitre no ha considerat que fos penal. Els jugadors de l’Elx ho han protestat amb vehemència, perquè el cert és que podria haver-ho estat perfectament. Finalment, però, tot ha acabat bé per al Barça.