Món Esport
El Barça i el Girona confirmen les bones sensacions a la Lliga ACB

Dues de bones i dues de dolentes a la jornada dels equips catalans a la Lliga ACB. El Futbol Club Barcelona i el Bàsquet Girona estan en un bon moment. Els blaugranes confirmen les bones sensacions del triomf a Vitòria a l’Eurolliga i han vençut amb solvència el Bilbao Basket al Palau Blaugrana (88-78). Per la seva banda, els gironins continuen imbatuts aquest 2023 i encadenen quatre triomfs consecutius a l’ACB: avui, han escombrat el Covirán Granada a domicili (78-92). A l’altra cara de la moneda, el Joventut i el Manresa. Els badalonins enllacen la segona derrota consecutiva a la lliga amb un dur correctiu del Gran Canària a l’Olímpic de Badalona (75-91). El BAXI ha tingut contra les cordes l’Unicaja de Màlaga al Nou Congost, però finalment els andalusos s’han imposat a la pròrroga (94-98).

El BAXI Manresa ho intenta fins al final, però cau a la pròrroga (94-98)

No és la temporada del Manresa. Els homes de Pedro Martínez han començat el matx amb molta energia, però al segon període s’han desinflat. A la represa, han aconseguit igualar el partit i enviar-lo a la pròrroga. Al temps extra, el superior encert visitant ha significat la victòria de l’Unicaja. La bona actuació de Kendrick Perry i Tyler Kalinoski ha estat massa per als del Bages. Continuen fora del descens, però empatats amb Betis i Fuenlabrada, que sí que hi estan.

El Girona està intractable (78-92)

Els homes d’Aíto García-Reneses estan imbautus aquest 2023. El canvi d’any ha anat de cine als gironins, que s’han allunyat de les posicions perilloses i estan demostrant un gran nivell de joc. Avui, victòria convincent a Granada, amb un Kameron Taylor superb (22 punts, 3 rebots i 2 assistències). Les coses funcionen al conjunt de Marc Gasol, que duen quatre triomfs consecutius.

El Barça funciona a ratxes (88-78)

Els blaugranes haurien tingut un partit d’allò més plàcid, si no fos per la inoportuna desconnexió del tercer quart. En tot cas, han encadenat la tercera victòria consecutiva i agafen moral per afrontar el Clàssic d’Eurolliga del pròxim dijous, al WiZink Center contra el Reial Madrid. El millor Nicolás Laprovittola ha tornat i amb 20 punts ha guiat l’atac de l’equip. Els bons minuts de Rokas Jokubaitis també han contribuït a assegurar el triomf. Per altra banda, el jove escolta italià Dame Sarr ha debutat amb el primer equip, amb només setze anys.

Dame Sarr, jove jugador del Barça | @fcbbasket
Dame Sarr, jove jugador del Barça | @fcbbasket

La Penya rep una dura bufetada a l’Olímpic (75-91)

Els verd-i-negres han quallat un dels pitjors partits de la temporada. Carles Duran no ha sabut com aturar el setge ofensiu del Gran Canària, que ha estat àmpliament superior. El joc interior d’Alexander Balcerowski ha portat de corcoll la defensa dels badalonins, així com l’encert de John Shurna. Cal que la Penya capgiri la dinàmica, perquè li venen importants duels d’Eurocup i ACB.



Més notícies
Encarna Hernández, exjugadora de bàsquet | Europa Press
Mor Encarna Hernández, la pionera del bàsquet femení
Notícia: Mor Encarna Hernández, la pionera del bàsquet femení
Comparteix
La murciana va fer molt per l'esport català i pel feminisme durant la dictadura franquista
Nikola Mirotic, contra Efes al Palau Blaugrana | Europa Press
El Barça s’estavella contra el vigent campió a l’Eurolliga (75-80)
Notícia: El Barça s’estavella contra el vigent campió a l’Eurolliga (75-80)
Comparteix
Tot i la reacció final, un primer quart nefast condemna els blaugranes, que ja són quarts
Nico Laprovittola, jugador del Barça | @fcbbasket
El Girona encadena el tercer triomf i el Barça guanya sense brillar a l’ACB
Notícia: El Girona encadena el tercer triomf i el Barça guanya sense brillar a l’ACB
Comparteix
El Manresa es queda a prop de la victòria a València i la Penya lluita però cau davant Baskonia
Pep Busquets, entrant a cistella | @Penya1930
Jornada gairebé perfecta dels equips catalans a la Lliga ACB
Notícia: Jornada gairebé perfecta dels equips catalans a la Lliga ACB
Comparteix
El BAXI Manresa es deixa remuntar a casa i impedeix el ple de victòries

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa