Món Esport
Jornada gairebé perfecta dels equips catalans a la Lliga ACB

Semblava que, després de moltes jornades, hi hauria un ple de victòries dels equips catalans a la Lliga ACB. Per desgràcia, el BAXI Manresa ha vist com el Casademont Saragossa, un rival directe, li remuntava el partit al Nou Congost, en una segona meitat per oblidar (65-72). La resta de conjunts catalans han aconseguit el triomf. El Barça s’ha desfet amb comoditat del penúltim classificat, el Reial Betis (104-70). La Penya tampoc ha patit per sumar dos punts més a casa, davant el Covirán Granada (90-72). Per acabar, el Bàsquet Girona ha obtingut una victòria crucial a la pista del Fuenlabrada, nou cuer de l’ACB (75-83).

El Barça resol el tràmit abans d’una setmana crucial (104-70)

Aquesta vegada, la rotació de Saras Jasikevicius sí que ha funcionat. És cert que visitava el Palau Blaugrana el penúltim classificat de l’ACB, el Reial Betis, però els blaugranes han quallat un partit molt seriós que els manté com a colíders a la lliga. Cory Higgins i Nikola Mirotic han exercit de líders, però James Nnaji ha estat l’home del partit, quan per fi ha comptat amb minuts de qualitat (16 punts, 4 rebots i 1 assistència). Al Barça li esperen uns dies trepidants, amb el viatge a la pista de l’Asvel-Lyon i el partidàs de la setmana: Barça-Efes al Palau.

Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça de bàsquet | Europa Press
Sarunas Jasikevicius, entrenador del Barça de bàsquet | Europa Press

La Penya supera sense problemes el Granada (90-72)

El Joventut de Badalona s’ha permès relaxar al darrer quart i és que han obtingut un avantatge suficient per no patir per assegurar el triomf. Les bones actuacions de Henry Ellenson (16 punts i 3 rebots), Andrés Feliz (13 punts, 6 rebots i 6 assistències) i Albert Ventura (13 punts, 3 rebots i 1 assistència) han desactivat el gran nivell del visitant Thomas Bropleh (23 punts, 6 rebots, 3 assistències). Als verd-i-negres els espera una setmana complicada al davant: viatge a Brescia per disputar l’Eurocup i, el diumenge, contra el Baskonia a Vitòria.

El Bàsquet Girona agafa oxigen a Fuenlabrada (75-83)

Els homes d’Aíto García-Reneses han pogut enllaçar dues victòries consecutives a l’ACB, cosa que no aconseguien des del passat 30 d’octubre. Els gironins han confirmat les bones sensacions del derbi contra el Joventut i han superat el nou cuer de la lliga, el Fuenlabrada. El veterà Quino Colom ha estat sense dubte l’home del partit, amb 25 punts, 3 rebots i 2 assistències. El triomf puja els catalans fins a la tretzena posició i els permet agafar oxigen.

El BAXI es deixa remuntar contra un rival directe (65-72)

Els del Bages han arribat al descans amb un avantatge de 13 punts (40-27), que feia pensar que obtindrien una nova victòria davant la seva gent i mirarien amunt a la classificació. Doncs res més lluny de la realitat: els homes de Pedro Martínez han baixat el rendiment de forma inexplicable i s’han deixat remuntar a la represa, davant el Casademont Saragossa, un rival directe. És una derrota dolorosa pel Manresa, que continua prop del descens i té per davant un calendari complicat: València, Unicaja i Madrid són els següents rivals del conjunt català.



Més notícies
Encarna Hernández, exjugadora de bàsquet | Europa Press
Mor Encarna Hernández, la pionera del bàsquet femení
Notícia: Mor Encarna Hernández, la pionera del bàsquet femení
Comparteix
La murciana va fer molt per l'esport català i pel feminisme durant la dictadura franquista
Jordi Fernández, després de convertir-se en el primer català a dirigir un equip de l'NBA | Sacramento Kings
Fita històrica del bàsquet català a l’NBA
Notícia: Fita històrica del bàsquet català a l’NBA
Comparteix
Jordi Fernández es converteix en el primer entrenador català que dirigeix un partit de la lliga americana
Nikola Kalinic, jugador del Barça | @fcbbasket
Barça i Penya són la nota positiva de la jornada del bàsquet català a l’ACB
Notícia: Barça i Penya són la nota positiva de la jornada del bàsquet català a l’ACB
Comparteix
Blaugranes i badalonins guanyen, mentre el Manresa i el Girona perden
Henry Ellenson, autor del triple decisiu de la Penya | Europa Press
Un triple a l’últim segon marca la jornada del bàsquet català a Europa
Notícia: Un triple a l’últim segon marca la jornada del bàsquet català a Europa
Comparteix
Ellenson ha donat la victòria a la Penya sobre la botzina, mentre que el Barça també ha guanyat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa