La Penya jugarà la Copa i el Manresa va pel mateix camí

La jornada dels equips catalans a la Lliga ACB s’ha saldat amb dues victòries. El Joventut de Badalona ha guanyat a la pista del Río Breogán per 87-90. El Baxi Manresa també ha superat amb nota el seu duel contra el Gran Canària i ha vençut per 91-72. La Penya ja s’ha assegurat acabar la primera volta de l’ACB entre els vuit primers i, per tant, classificar-se per a la Copa. El Manresa encara no té el bitllet assegurat per a aquesta competició, però està molt a prop d’aconseguir-ho. El Barça no ha jugat aquest cap de setmana després que s’ajornés el seu partit contra el València per un brot de Covid-19 al conjunt taronja.

El Joventut guanya a Lugo gràcies a una bona segona part (87-90)

El partit no ha començat gens bé per a l’equip de Carles Duran. El Breogán ha aconseguit un avantatge d’onze punts al primer quart gràcies a un parcial de 10-0. Els badalonins han igualat el duel gràcies a tres triples pràcticament seguits de Ferran Bassas al segon quart. La Penya ha aprofitat la bona inèrcia per arribar amb tres punts d’avantatge al descans després d’anotar cinc llançaments de tres punts al segon període. El Joventut ha encarrilat el triomf al tercer quart, quan ha obtingut dotze punts d’avantatge gràcies a un parcial de 2-12. Els gallecs han remat contra corrent a l’últim temps, però en cap moment han aconseguit inquietar massa als catalans. El Breogán ha maquillat el marcador amb dos triples als últims deu segons. Ferran Bassas ha liderat aquest triomf badaloní amb 19 punts.

El Baxi Manresa s’exhibeix contra el Gran Canària (91-72)

El Manresa està protagonitzant una temporada espectacular i se situa en quarta posició. Bona part de culpa d’això és que l’equip del Bages té una plantilla on qualsevol pot ser determinant i no depèn només d’un jugador. Una mostra d’això és el partit d’aquest cap de setmana contra el Gran Canària. L’equip de Pedro Martínez ha comptat amb quatre màxims anotadors: Moneke, Bako, Valtonen i Maye. Tots ells han aportat catorze punts. Els manresans han començat perdent per vuit punts, però han respost ràpidament amb una ratxa de 18-2. Aquest parcial ha produït que els vuit punts d’avantatge passessin a pertànyer als catalans. La igualtat s’ha mantingut fins a l’últim període, on el Manresa s’ha exhibit en atac fent 31 punts i deixant sense capacitat de resposta al Gran Canària.