El Barça es jugarà la vida al Palau Blaugrana la setmana vinent (59-52)

El Bayern s’ha imposat al Barça per 59 a 52 en el quart partit dels quarts de final de l’Eurolliga. Aquesta sèrie està igualada després de cada equip hagi guanyat dos partits. Per tant, el vencedor de l’eliminatòria es decidirà dimarts de la setmana vinent al Palau Blaugrana a partir de les 20:00. Qui obtingui el triomf en aquest duel s’enfrontarà al Reial Madrid a les semifinals de la Final Four de l’Eurolliga, que se celebrarà a Belgrad entre els dies 19 i 21 de maig. A banda dels madrilenys l’Anadolu Efes, vigent campió, també ha aconseguit el bitllet a la final a quatre . Els dos últims passis a aquesta cita es decidiran la pròxima setmana entre culers i alemanys d’una banda, i el Mònaco i l’Olympiacos de l’altra.

El Barça ha començat el partit molt erràtic a Munic aquest divendres i ha fallat els primers sis triples que ha intentat. El Bayern tampoc ha entrat al matx amb la punteria afinada i la manca d’encert de tots dos equips ha provocat que el marcador a l’equador del primer quart reflectís un curt 7-7. Un cop superada la meitat del període inicial, els alemanys han anotat amb més continuïtat, mentre que la sequera blaugrana ha continuat. Els locals han aprofitat ambdues circumstàncies per obrir una escletxa de sis punts (18-12). El Barça no ha millorat les seves prestacions al segon quart. Els catalans han tingut molts problemes per frenar els atacs ràpids del Bayern i han seguit sense estar encertats. De fet, els culers tan sols han anotat un triple i 25 punts abans del descans. A la mitja part, els locals guanyaven d’onze (36-25).

Sense opcions de guanyar

Un inici de tercer període desastrós ha condemnat les opcions del FC Barcelona d’endur-se el partit. Els culers han trigat cinc minuts a anotar després del descans i els bavaresos han aprofitat que els blaugranes no trobaven el camí de la cistella per ampliar la diferència al marcador fins als catorze punts. Els teutons han assolit el seu màxim avantatge als darrers compassos del tercer quart, quan han arribat a guanyar per dinou. El Barça ha maquillat el marcador a l’últim període, però en cap moment ha tingut opcions d’obtenir un triomf que li hauria servit per segellar el bitllet a la Final Four.