El Barça no dona cap opció a la Penya al primer partit de les semis de l’ACB

El Barça de Sarunas Jasikevicius ha exhibit la seva superioritat sobre el Club Joventut de Badalona i ha guanyat amb claredat el primer partit de la semifinal catalana del Playoff de la Lliga ACB al Palau Blaugrana (89-72). Més enllà d’un primer quart ajustat pel que fa al marcador, els culers no han donat cap mena d’opció als de Carles Duran. El pivot turc Sertac Sanli ha estat el màxim anotador, amb punts importants tant des del pal baix, com des de la línia de tres. El millor jugador d’Europa, Nikola Mirotic, també ha estat vital per encarrilar la victòria blaugrana al tercer quart.

La crònica del Barça-Penya (89-72)

El Barça ha portat la batuta del ritme del partit des del primer minut, però al període inicial semblava que la cistella estigués disposada a escopir totes les pilotes que li arribaven. Tant per part barcelonina, com per part badalonina molts llançaments senzills han fet la corbata i no han volgut entrar. Això ha fet que el primer quart fos d’una anotació baixíssima (12-11) i si bé s’ha jugat al que volia Jasikevicius, els blaugranes no han pogut agafar un bon avantatge en el marcador a causa de les errades no forçades.

Al segon període, però, ha passat el contrari. El Barça ha continuat dominant el joc i l’encert ha acabat arribant. A base de triples de Sanli i Àlex Abrines, els culers han començat a anotar i a anotar per prendre una bona distància respecte a la Penya. També ha estat clau el domini de la pintura de Rolands Smits. Els verd-i-negres han intentat mantenir-se a prop en el marcador, però, tot i això, els locals han marxat al descans amb un avantatge força còmode de nou punts (40-31). Cal dir, però, que els de Carles Duran han aconseguit arribar vius al camí dels vestidors i això ha fet que es presentés una segona part oberta i emocionant.

Rolands Smits, durant el partit contra la Penya | FC Barcelona

Mirotic i Sanli lideren el Barça a la victòria

Aquest resultat relativament igualat tenint en compte les diferències que hi havia sobre el parquet ha permès a la Penya apropar-se sensiblement al marcador a la represa amb dos triples consecutius de Joel Parra. En aquest punt, el partit podria haver entrat en una nova fase on els verd-i-negres podrien haver fet un pas endavant per prendre el domini als blaugranes. Tanmateix, Mirotic, no volia patir cap sorpresa i ho ha resolt amb dos triples també consecutius que han tornat a fer palès la superioritat del Barça en aquesta semifinal. La Penya ha perdut la seva oportunitat de ficar-se dins del duel i els de Jasikevicius, que han ensumat la sang, han obert una ferida de més de vint punts que ja ha estat impossible de tancar (69-48).

Al darrer període han tingut minuts jugadors menys habituals per part de tots dos equips i s’ha vist clarament que els dos entrenadors donaven el partit per tancat, pensant ja en el segon duel d’aquesta semifinal, que tornarà a ser al Palau Blaugrana el pròxim diumenge. Tot i això, el darrer parcial ha consistit en un intercanvi de cistelles bonic i entretingut fins al xiulet final (89-72). El jugador més ben valorat ha estat el turc Sertac Sanli, amb un registre de vint-i-quatre punts, amb l’aportació també destacada de Brandon Davies i Nikola Mirotic, mentre que per part de la Penya els millors han estat Derek Willis i Ante Tomic.