El Barça, únic equip dels tres catalans que es manté viu a la Copa

La Copa ja té definides les seves dues semifinals, que es disputaran aquest dissabte a Granada. El Barça s’enfrontarà a l’UCAM Múrcia a les 21:30. Els blaugranes van superar els quarts de final passant per sobre del BAXI Manresa a qui van guanyar per 107-70. Els murcians van protagonitzar la sorpresa de la primera ronda en eliminar el València. L’altra semifinal la disputaran el Reial Madrid i el Lenovo Tenerife. Els canaris van imposar-se al Joventut per 62-64 i l’equip de Pablo Laso va vèncer el Río Breogán per 73-67.

El BAXI Manresa sobreviu mitja part davant el Barça

Els manresans havien guanyat els dos últims duels contra el Barça, però no van poder allargar aquesta ratxa. El conjunt de Pedro Martínez va començar liderant el partit gràcies a un parcial inicial de 6-14. Els blaugranes van aconseguir retallar la diferència al marcador fins al 22-26 cap al final del primer període gràcies a vuit punts de Brandon Davies. L’equip de Sarunas Jasikevicius va començar a encarrilar el partit al segon quart, on va anotar 30 punts i tan sols va concedir setze al BAXI Manresa. Els culers no van fallar cap llançament de dos ni cap tir lliure en aquest període i van marxar al descans guanyant per 52-42.

El conjunt del Bages va patir un huracà a la tornada dels vestidors. El Barça va anotar 36 punts al tercer quart que van deixar el partit completament definit. Els blaugranes van protagonitzar un parcial de 9-0 just després del descans. Mirotic i Laprovittola van acabar de castigar els manresans eixamplant la diferència fins als 25 punts. La sagnia no va frenar i la distància va seguir augmentant fins al final del quart, on el Barça va arribar guanyant per 88-53. Per tant, l’últim període no va tenir gens d’història. Els màxims anotadors blaugranes van ser Nikola Mirotic i Brandon Davies amb catorze punts. Pel que fa al BAXI Manresa, el líder en punts va ser Sylvain Francisco amb 19. Una altra de les grans notícies pel conjunt de Sarunas Jasikevicius va ser el retorn d’Alex Abrines després de cinc mesos lesionat.

El Joventut es queda a les portes de la gesta

La Penya va estar ben a prop de guanyar el Lenovo Tenerife en un partit on els catalans no van destacar pel seu joc i tan sols van anotar quatre dels 27 triples que van intentar. Els badalonins van arribar a perdre per disset punts. No obstant això, un parcial de 18-3 va permetre l’equip de Carles Duran reduir la diferència a dos dígits quan quedaven cinc minuts pel final del duel. Joel Parra va avantatjar els verd-i-negres quan restava poc més d’un minut després d’anotar tres tirs lliures. Tot i això, Sasu Salin va recuperar el domini al marcador pels canaris amb un triple. Ferran Bassas i Vladimir Brodziansky van buscar la victòria o, almenys, la pròrroga des de la línia de tres durant els últims segons, però la pilota no va entrar i el Joventut està eliminat de la Copa.