Món Esport
Podrien sancionar l’Espanyol després dels insults al Barça en el derbi

Resulta evident pensar que un derbi barceloní no és pas un partit més. És una de les rivalitats del futbol nacional amb més tensió. La rivalitat entre el Reial Club Deportiu Espanyol i el Futbol Club Barcelona existeix tots els dies de l’any. Per tant, quan arriba una jornada que enfronta blanc-i-blaus i blaugranes, acostuma a haver terratrèmols. Sigui al Camp Nou o a l’RCDE Stadium. En el darrer derbi n’hi va haver de molt forts. I és que la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha denunciat diversos càntics i insults dirigits al Barça i alguns futbolistes de l’equip, per part de sectors de l’afició perica, durant el derbi de diumenge.

Concretament, l’organisme destaca que es van sentir “càntics i expressions grupals que van ser proferits, majoritàriament, per seguidors de l’Espanyol, reconeixibles pels diferents símbols identificatius que portaven -banderes, samarretes i pancartes- i la seva ubicació als sectors 109, 110 i 111 del gol nord”.

Entre aquests càntics i insults, la LFP reclama que “durant l’escalfament dels equips i fins instants previs a l’inici del partit, es va poder sentir de forma repetida l’exclamació “Puta Barça, puta Barça” en diferents ocasions. A més, explica que aficionats també van insultar Gerard Piqué i la seva parella, Shakira, exclamant “Piqué, cabró, Shakira té penis, el teu fill és de Wakaso i tu ets un marieta“.

El Comitè de Competició ha rebut la denúncia, i la traslladarà a la Comissió Antiviolència. Aquesta es responsabilitzarà de proposar una sanció a l’Espanyol. Segons va informar Mundo Deportivo després del matx, el mateix Espanyol va enviar missatges durant el partit, a través dels videomarcadors de l’RCDE Stadium, demanant a l’afició que deixés els insults, que respectés el rival i que animés l’equip, tot condemnant qualsevol tipus de càntic racista, homòfob o masclista.

Aquesta no és, ni molt menys, la primera vegada que aficionats blanc-i-blaus insulten Gerard Piqué. És ja una tradició als derbis dels darrers anys. I ja existeixen precedents de sancions. Per exemple, després de càntics similars produïts i fins i tot una pancarta que deia “Shakira és de tots” exhibida en un derbi de la temporada 2015/2016 al mateix escenari, la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) va sancionar el club perico amb una multa de 24.000 euros, que la junta directiva del mateix ni tan sols va recórrer.



Més notícies
Paola Schietekat, durant un partit de futbol a Mèxic | @paola7kat
Mundial de Qatar: denuncia un abús sexual i la condemnen a cent fuetades
Notícia: Mundial de Qatar: denuncia un abús sexual i la condemnen a cent fuetades
Comparteix
La víctima és Paola Schietekat, una dona mexicana que va acudir al país qatarià per treballar en l'organització de la competició
Ferran Torres ha viscut una nit negra al Camp Nou | Europa Press
ENQUESTA | Posa nota al partit del Barça contra el Nàpols
Notícia: ENQUESTA | Posa nota al partit del Barça contra el Nàpols
Comparteix
El Barça ha empatat en el seu debut a l'Europa League al Camp Nou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa