Món Esport
El Barça guanya la Lliga Catalana per 23a vegada

El Barça de Sarunas Jasikevicius ha guanyat el primer títol de la temporada. Els blaugranes s’han imposat al Joventut de Badalona a la final de la Lliga Catalana que s’ha disputat a la ciutat de Tarragona (92-82). El duel ha estat força igualat i hi ha hagut opcions de victòria per a ambdós conjunts, però el Barça ha acabat sent més contundent en els moments decisius. D’aquesta manera, el club culer aixeca la seva vint-i-tresena Lliga Catalana i la torna a guanyar després de dues temporades sense fer-ho. D’altra banda, la Penya, que no jugava cap final des de 2013 i en aquella ocasió ja la va perdre contra el Barça, està de pega amb aquest títol, ja que no n’aconsegueix cap des de fa catorze anys.

La crònica del Penya-Barça

Pel que fa a la final en qüestió, el primer parcial ha estat per als de Carles Duran. Els verd-i-negres han imposat el seu ritme en el tram inicial del duel i han aconseguit uns primers avantatges que fregaven els deu punts de diferència. Jasikevicius ha hagut d’aturar el partit i fer canvis importants, amb els quals ha aconseguit que el Barça remuntés i empatés el marcador. De fet, els blaugranes han donat la volta al resultat al segon quart gràcies a un gran Àlex Abrines i han pogut marxar al descans amb un avantatge de quatre punts.

Al tercer quart hi ha hagut uns primers minuts en els quals semblava que el Barça posava la velocitat de creuer i s’escapava al marcador. Simon Birgander ha hagut d’aparèixer per aturar la sagnia, però els blaugranes ja havien superat la barrera psicològica dels deu punts de marge. Al darrer quart, un dels nous fitxatges del conjunt culer, Nikola Kalinic, s’ha encarregat de liderar l’equip i assegurar la victòria. S’ha notat el cansament característic d’un duel de pretemporada i el Joventut no ha pogut fer cap últim esforç per buscar una remuntada als darrers instants.

El base argentí del Barça Nicolás Laprovittola ha estat escollit el millor jugador de la final per la seva aportació decisiva en alguns dels trams més calents del partit. Kalinic ha estat el màxim anotador, amb disset punts, mentre que també ha estat rellevant l’encert d’Abrines i Kyle Kuric. Per part verd-i-negra, destaquen els setze punts de Birgander i Henry Ellenson, així com els quinze d’Ante Tomic. Cal recordar que a aquesta final de la Lliga Catalana el Barça hi havia arribat després de derrotar el Bàsquet Girona, mentre que la Penya havia fet el mateix amb el Bàsquet Manresa.



Més notícies
Pablo Torre, jugador del Barça | FC Barcelona
Reunió transcendental per al futur d’una de les joves promeses del Barça
Notícia: Reunió transcendental per al futur d’una de les joves promeses del Barça
Comparteix
Pablo Torre i Xavi poden haver solucionat aquest dimecres la situació del càntabre
Eric Garcia, jugador del Barça | Europa Press
Eric Garcia es mulla sobre el possible fitxatge molt polèmic del Barça
Notícia: Eric Garcia es mulla sobre el possible fitxatge molt polèmic del Barça
Comparteix
Asensio acaba contracte el juny de 2023 i sona com a possible incorporació blaugrana
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Comunicat molt dur del Barça sobre Messi amb amenaça judicial inclosa
Notícia: Comunicat molt dur del Barça sobre Messi amb amenaça judicial inclosa
Comparteix
El Futbol Club Barcelona s'ha mostrat indignat per les informacions filtrades pel diari El Mundo
Leo Messi durant un partit amb el Barça | Europa Press
Revelen les xifres de tots els contractes de Messi amb el Barça
Notícia: Revelen les xifres de tots els contractes de Messi amb el Barça
Comparteix
El futbolista argentí va arribar a Catalunya l'any 2001 i va marxar el 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa