Els dos ‘Nicos’ contra tot (82-85)

El Barça de bàsquet ha assaltat l’Oaka, un dels pavellons més difícils d’Europa, i ha derrotat el Panathinaikos grec després de completar una segona meitat excepcional (82-85). Els blaugranes han hagut de lluitar contra moltíssims factors que han fet que la victòria sigui molt més èpica. Més enllà del rival i la pista, els de Sarunas Jasikevicius han hagut de superar una setmana duríssima, amb tres desplaçaments consecutius i, sobretot, cinc baixes de jugadors importants: Nick Calathes, Alex Abrines, Cory Higgins, Nigel Hayes-Davis i Sergi Martínez.

A la primera meitat, Nico Laprovittola ha estat l’encarregat de mantenir el Barça amb vida. En els cinc minuts inicials ha aconseguit que els blaugranes s’escapessin al marcador amb tres triples i ha obligat al Panathinaikos a canviar el seu esquema de joc. Els culers han arribat a marxar de nou punts, però els grecs han aconseguit fer el canvi de xip i sobreposar-se a la situació per acabar el primer quart amb un empat. Al segon quart, els d’Atenes han mantingut la bona dinàmica i han arribat al descans amb un avantatge de vuit punts.

El Barça, que davant de totes les circumstàncies negatives s’hagués pogut deixar anar i tot i això hauria mantingut el lideratge de l’Eurolliga, ha sortit del vestidor amb el ganivet entre les dents. El tercer quart ha estat un festival d’anotació, el qual, combinat amb una bona defensa ha servit per donar la volta al partit. Malgrat que els grecs han tornat a fer un intent de remuntada, el Barça ha sabut contenir-los i ha acabat aconseguint la seva catorzena victòria a la màxima competició continental, per només dues derrotes. La ratxa ja és de vuit triomfs consecutius a Europa. Nikola Mirotic ha estat l’artífex de la gran segona meitat i ha acabat el duel amb 20 punts i 32 de valoració. L’altre Nico, el Laprovittola, ha signat 18 punts en les dues estadístiques. El pròxim partit del Barça, que havia de ser contra el Bàsquet Manresa, ha quedat suspès per un brot de coronavirus a l’equip del Bages.