2.973. Aquest era el número que, fins a aquesta matinada, figurava com a rècord històric de triples en una carrera a l’NBA. L’havia aconseguit l’aler Ray Allen entre el 1996 i el 2014, però ara ja és història. Stephen Curry, estrella dels Golden State Warriors i del bàsquet mundial, ha batut aquesta xifra en un partit contra els New York Knicks al prestigiós Madison Sqaure Garden que ha aixecat una gran expectació perquè es preveia que seria el dia en què el base d’Akron canviaria la història triplista d’aquesta competició.

Dit i fet. Els espectadors de la pista novaiorquesa només han hagut d’esperar uns quatre minuts del primer quart per veure com, amb un llançament en suspensió marca de la casa, Curry anotava el seu triple 2.974. Com sempre passa a l’NBA i a l’esport estatunidenc en general, una gran festa i un gran espectacle han acompanyat aquest moment, malgrat que fos a mig partit. El joc s’ha aturat i tots els companys, tècnics i rivals han felicitat el base d’Ohio. Fins i tot Ray Allen i Reggie Miller, antics posseïdors del rècord, s’han abraçat amb Curry per cedir-li el ceptre.

Amb 33 anys, la projecció triplista del jugador que ha canviat l’estil de joc de l’NBA per les seves constants amenaces des de la línia de tres, es troba encara molt lluny de trobar el seu sostre. Per descomptat, i sempre que no hi hagi alguna tragèdia en forma de lesió o alguna cosa similar, superarà la xifra dels 3.000 triples i anirà molt més enllà. Si bé Curry només ha trigat set anys a superar el rècord de Ray Allen, el més segur és que allà on quedin els registres del base dels Golden State Warriors quan es retiri, hi seguiran sent durant molts i molts anys. Definitivament, Stephen Curry ja té un lloc entre els més grans de la història bàsquet mundial.Més notícies
Pau Ribas, aler de la Penya | Club Joventut de Badalona

Demostració de força del bàsquet català a Europa

Notícia: Demostració de força del bàsquet català a Europa
Comparteix
El Barça i la Penya han guanyat els seus respectius partits amb solvència
Notícia: Demostració de força del bàsquet català a Europa - Mobile
El Girona, a l'Alcoraz | Girona FC

Els tres equips catalans es mantenen vius a la Copa

Notícia: Els tres equips catalans es mantenen vius a la Copa
Comparteix
L'Espanyol i el Girona han passat de ronda, mentre que el Barça s'incorporarà a la fase següent
Notícia: Els tres equips catalans es mantenen vius a la Copa - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa