Món Esport
Una jugadora del Barça es retira temporalment per un càncer

La jugadora del Futbol Club Barcelona de bàsquet Ainhoa ​​López ha anunciat que té càncer i que es retirarà temporalment de la pràctica de l’esport. Ho ha fet a través de Twitter. Allà, ha explicat que els metges li han diagnosticat un limfoma de Hodgkin, i que s’haurà de sotmetre a un tractament de quimioteràpia.

La base ha agraït les mostres de suport que ha rebut, i ha anunciat que estarà “uns mesos allunyada de les pistes”. Però està “positiva i amb molta força, amb ganes de començar el tractament l’abans possible per a tornar el més d’hora possible”. Finalment, ha recordat que “ara em toca jugar i guanyar aquest partit”. López estava disputant la seva segona temporada al Barça. Hi va arribar provinent de l’Ensino Lugo.

El Barça ha expressat, en un comunicat que, “a més de ser un dels referents del bàsquet nacional”, Ainhoa López “és una gran esportista i millor persona. El club està orgullós de tenir-la i poder gaudir de les seves ganes i del seu esforç. Ara, més que mai, estem tots junts per aconseguir els objectius”. L’equip ja va anunciar a finals del mes de gener la baixa, malgrat que no en va donar més detalls.

Per la seva banda, el president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, s’ha sumat al suport amb un vídeo al qual “ha volgut enviar en nom de tot el món de bàsquet espanyol” a López “un missatge d’ànim, força i lluita”.

La basquetbolista de 24 anys ha donat aquesta notícia després que l’any passat aconseguís l’ascens a la Liga Challenge provinent de la Liga Femenina 2. Aquesta temporada, havia guanyat el seu primer títol com a blaugrana, després de derrotar en la final de la Lliga Femenina Challenge Lliga Catalana el Mataró per 71 a 59. A més, té dues medalles d’or en Campionats europeus de categoria sub-20.

No és la primera esportista a qui li han detectat un càncer. Anteriorment ja li va passar a l’exfutbolista del Barça Éric Abidal, al també exfutbolista Arjen Robben a la tenista Martina Navratilova, al ciclista Lance Armstrong o a l’actual basquetbolista del Barça masculí Kyle Kuric. I tots aquests i aquestes se n’han acabat ensortint.



Més notícies
Queralt Castellet, després de guanyar la plata olímpica | Europa Press
Queralt Castellet fa història als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Notícia: Queralt Castellet fa història als Jocs Olímpics d’hivern de Pequín
Comparteix
És la primera catalana que aconsegueix una medalla en uns Jocs d'hivern després de penjar-se una plata
Foto d'arxiu de la Federació Espanyola de Rem | Federació Espanyola de Rem
Frustrada la polèmica moció de censura en la Federació Espanyola de Rem
Notícia: Frustrada la polèmica moció de censura en la Federació Espanyola de Rem
Comparteix
Finalment José Agustín Gómez-Raggio no en serà el president, després que sortissin a llum insults seus a Twitter

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa